Primăria Reșița sare în sprijinul persoanelor singure de peste 65 de ani! Se caută și voluntari dispuși să dea o mână de ajutor

modelmic

Persoanele de peste 65 de ani, considerate cele mai vulnerabile în fața pandemiei de coronavirus, pot beneficia în această perioadă de ajutor din partea Primăriei Reșița pentru achiziționarea alimentelor și a medicamentelor. Administrația locală a pus a dispoziția reșițenilor care se încadrează în categoria cea mai vulnerabilă și expusă și un număr de telefon verde care poate fi apelat pentru solicitarea sprijinului. Pe de altă parte, se cere și sprijinul ONG-urilor și persoanelor fizice în aceste demers derulat prin Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei.

După cum se știe, persoanele în vârstă de peste 65 de ani, trebuie să stea în casă în această perioadă pentru a se proteja. Conform măsurilor adoptate în România, acestea au voie să iasă din casă între orele 11:00 și 13:00, pentru cumpărături sau asistență medicală (excepție fac cei care sunt încă angajați sau desfășoară activități agricole).

La Reșița, administrația locală a decis să vină în sprijinul acestei categorii de cetățeni, care trebuie să evite pe cât posibil deplasările:

Pentru a ajuta persoanele de peste 65 ani care nu au aparținători, Primăria Municipiului Reșița, prin Direcţia de Asistenţă Socială, oferă sprijin în achiziţionarea alimentelor de bază, a medicamentelor şi pentru plata facturilor urgente.

Pentru a ne solicita ajutorul, am pus la dispoziția cetățenilor în cauză numărul de telefon verde: 0800 420 242.

ONG-urile, asociaţiile și persoanele fizice care doresc să se alăture demersului nostru, în calitate de VOLUNTARI, se pot înscrie la adresa de e-mail: [email protected]”, informează reprezentanții Primăriei Reșița.

De asemenea, administrația locală face apel la societatea civilă din municipiul Reşiţa să sprijine instituţiile publice, iar dacă identifică persoane cu vârsta de peste 65 de ani fără susţinători sau altă formă de ajutor, să sesizeze acest lucru la numărul de telefon verde menționat anterior.

90560829_2831081563594172_6191040334634418176_n

Fotocopertă: romaniatv.net

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  “Primăria Reșița sare”

  Sare…
  Sare în nebunia lui Vela.
  Un singur factor poştal (purtător asimptomatic de posibil virus SARS) poate “rezolva” zilnic câte 2000 de persoane vârstnice, aducându-le pensia (posibil şi virusul), direct acasă.
  La asta Vela & tăiţelu’ nu s-au gândit, din lipsă de creier.
  Elementar.
  Restul de ordonanţe şi de birocraţie-juridică cu restricţii şi declaraţii pe proprii răspunderi este o totală bătaie de joc.
  Pe care nici virusul nu le citeşte.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei