Primăria Reșița a semnat contractul cu turcii de la DURMAZLAR pentru cele 13 tramvaie!

turci

Vești bune au venit de la administrația locală spre sfârșitul acestei săptămâni, Joi, 25.06.2020, Primăria Reșița a semnat Contractul de Achiziție a 13 tramvaie. Procedura s-a derulat online, cu participarea reprezentanților Primăriei, ai furnizorului și excelența sa, ambasadoarea Republicii Turcia în România, doamna Fusun Aramaz.
Procedura de achiziție a fost derulată prin Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de partener în proiectul ”Achiziție mijloace de transport public – tramvaie 18 m, bidirecționale, Reșița” – SMIS 128119. Firma câștigătoare este DURMAZLAR MAKINA SANAYI VETICARET A.Ș, iar valoarea totală a contractului este 135.362.500,00 lei- TVA inclus, cu termenul de livrare de 24 luni de la data semnării.

t

Contractul prevede că tramvaiele vor avea podea 100% coborâtă pe toată suprafața disponibilă pentru pasageri, vor fi acționate în curent alternativ, cu recuperare de energie la frânare. Viteza maximă de circulație prevăzută este de 70 km/oră, reglabilă, limitată electronic la 50 km/oră. De asemenea, acestea vor avea o capacitate de transport totală de minim 92 locuri, din care minim 28 pe scaune fixe, cel puțin 4 locuri marcate corespunzător, rezervate pentru persoanele cu mobilitate redusă sau femei însărcinate, situate în apropierea ușilor duble, un loc marcat corespunzător pentru cărucior de copii și un loc rezervat căruciorului rulant pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Termenul de livrare este de 24 luni, de la data semnării. Tramvaiele ce vor veni în orașul nostru au o capacitate de transport totală de 92 locuri, din care minim 28 pe scaune fixe, cel puțin 4 locuri rezervate pentru persoanele cu mobilitate redusă sau femei însărcinate, situate în apropierea ușilor duble, un loc marcat corespunzător pentru cărucior de copii și un loc rezervat căruciorului rulant pentru persoanele cu dizabilități locomotorii”, a declarat edilul Reșiței, Ioan Popa. 

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei