Primăria Reșița și-a extins serviciile de pompe funebre! Capelele se închiriază contra cost și înmormântarea e mai scumpă în weekend

modelmic+editorial

 

După exemplul altor localități din țară, și Primăria Reșița a decis, prin hotărâre de Consiliu Local, să suplimenteze serviciile de pompe funebre pe care le pun la dispoziția reșițenilor.

Lucru bun, spun unele voci, în condițiile în care cetățenii ar avea mai puțină bătaie de cap, iar veniturile Primăriei ar crește. Pe de altă parte, vor intra în vigoare tarife noi, ce trebuie achitate pentru orice înmormântare.

Prima schimbare vine din taxa de închiriere a unei capele mortuare. După ce în urmă cu câțiva ani s-a impus interzicerea ținerii unui decedat în locuință, capelele mortuare au fost singurele variante în cazul unui deces, acestea fiind ocupate în funcție de disponibilitate, gratuit. De acum înainte, însă, o capelă va fi închiriată doar contra cost, cu o sumă de 2,13 lei pe oră. Asta ar înseamna că pentru două zile, o capelă ar costa puțin peste o sută de lei, fără TVA.

„ Am făcut vizite în alte localități din țară unde serviciile de pompe funebre erau mai multe și mai variate. Am decis să venim și noi cu astfel de servicii care pot fi solicitate Primăriei și sperăm ca așa să creștem și veniturile Primăriei. În urma unei fișe de fundamentare am calculat această sumă de 2,13 lei pe oră pentru capelă. Anul trecut nu am avut acest tarif, dar din acest an va fi aplicat. Vor fi prevăzute într-un regulament cazurile care nu vor fi taxate, și vorbim aici despre cele sociale”, a explicat Ovidiu Almăjan din cadrul Primăriei Reșița.

Restul tarifelor de înmormântare aplicate de Primăria Reșița arată în felul următor:

20171106_110639

 

Diana RADU

 

Stiri similare

5 Comentarii

 1. patrunjel

  ,,Transportu decedatului la locul de veci 22,48 / 100 de metri.”
  Asta inseamna caci voi nu veti fi interesati niciodata sa faceti o capela mai aproape de locurile de veci. Cimitirul sa extins de doua ori si capelele acum sunt departe in defavoarea familiei decedatului.
  2
  Nu aveti cosuri de gunoi astfel trebuie ca mosi si babele pe timp de iarna sa isi duca coroanele de plastic pana jos, dar acolo nu poate arunca selectat.
  3
  Lipsesc scari de acces si balostrada pentru un aces usor.

  Raspunde
 2. Jupanu

  Sa cresti veniturile primariei din necazul oamenilor, asta inseamna sa fii tampit si fara Dumnezeu !
  Aceste servicii stimabile, intr-un moment atat de delicat trebuie altcumva taxate …bagate intr-un impozit ceva sau la categoria alte taxe !
  Cand omului ii moare cineva din familie si vii tu si-l jupoi in acel moment, repet esti cretin … Resita in sine este un caz social generalizat !
  Cata minte va mai trebuie sa intelegeti ca suntem printre ultimii din tara…in orice ..dar stralucim in prostie si aberatii !
  Sa va fereasca Domnu sa va moara cineva si sa treceti printr-o umilinta de genul …
  La ei doar banii conteaza !

  Raspunde
 3. Mortul

  Cum poti sa ti umilesti concetatenii mai bine de asa,uite ca poti, as vrea sa i vad fata mortului care a venit cu aceasta idee josnica si nedemna de un oras ,cand omul in acele momente ar da oricat sa si vada aproapele plecand cu demnitate din aceasta lume cruda si din ce in ce mai diabolica,rusine si dezgust total,sper ca primarul N P sa nu sustina aceasta hotarare nascocita de un diletant ieftin si nu un bun manager,banii se pot face la buget caraghiosilor si din lucruri serioase,dar cine sa gandeasca pt. urbe probabil mortii saracii

  Raspunde
  1. zero

   “Primăria Reșița a decis, prin hotărâre de Consiliu Local, să suplimenteze serviciile de pompe funebre pe care le pun la dispoziția reșițenilor”.
   Primaria Resita = N P
   Restul… actori si marionete.
   Brrrr

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei