Primarii cărășeni PSD, reuniți astăzi de urgență la sediul organizației județene!

psd coprt

Tensiunile din ultima perioadă care au escaladat și au împărțit în două tabere organizația PSD Caraș-Severin, au ridicat multe semne de întrebare pentru cei care se află cu adevărat în spatele voturilor, de pe urma cărora au fost numți șefi la consiliul județean și la sumedenia de instituții deconcentrate din județ, ei, primarii de orașe și comune, intitulați „șoricei” de către un coleg de breaslă, unul care, paradoxal, a avut întotdeauna un dinte împotriva „pisicuței” de la județ.

Aleșii, indiferent de poziția adoptată în ultimele săptămâni – Pro sau Contra liderului județean Ion Mocioalcă, au fost convocați în urma unei inițiative care i-a aparținut primarului comunei Târnova, Petru Fara, la sediul organizației județene, pentru a fi clarificate anumite aspecte în relația dintre aceștia și găsirea unor soluții pentru deblocarea stării actuale. În cele din urmă, cea mai importantă decizie luată a fost crearea unei Ligi a Primarilor din organizația PSD Caraș-Severin, care va comunica în mod direct cu conducerea județeană a partidului. La întrunirea primarilor, aleșii cărășeni nu au acceptat prezența altor structuri din partid, chiar dacă prin zonă a apărut și vicepreședintele Consiliului Județean, Flavius Nedelcea, care, în cele din urmă, nu a avut „tupeul” să pătrundă în plenul ședinței edililor.

Chiar dacă presa nu a avut acces la discuții iar de la întâlnire au lipsit câțiva dintre câștigătorii alegerilor locale din 2016, aleșii prezenți au recunoscut că au discutat aprins și deschis despre problemele pe care le traversează primăriile din Caraș-Severin, despre situația în care se află organizația județeană de partid, despre deblocarea acesteia, filiala de la Caraș fiind probabil cea mai mediatizată din țară,în acest moment, în care unii membri îl dau ca și eliminat pe actualul președinte iar alții mizează totul pe Mocioalcă, trădările, de la o săptămână la alta, dintre membrii grupării Jivan vs. gruparea Mocioalcă, ajungând să fie acum cuantificabile de la o oră la alta. Cei care până mai ieri și-au mâncat unii altora din palmă și din blid, au ajuns astăzi să își declare cu o ură viscerală, lucruri de o agresivitate așa cum numai adevărații dușmani ar putea-o face.

Primarul Adrian Stoicu, când lucrurile au degenerat în PSD Caraș-Severin: „Sunt pentru împăcare, pentru liniștirea apelor! Cred în normalitate, să nu facem valuri, că nu avem pentru ce!”

La finalul ședinței, care a durat mai bine de două ceasuri și jumătate, primarul comunei Bozovici, Adrian Stoicu, care a negat participarea la întâlnirea de la Băile Herculane cu vicepremierul Paul Stănescu, a acceptat să dialogheze cu cei doi reprezentanți ai presei aflați la sediul PSD Caraș-Severin:

Primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu: „Constituirea Ligii Primarilor, o decizie benefică luată astăzi! Să fim uniți, în primul rând în jurul nostru, al primarilor!”

La rândul său, primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, a ținut să puncteze câteva din ideile enunțate de cei prezenți la reuniunea de astăzi a primarilor cărășeni:

Nimic nu pare sigur în acest moment în PSD Caraș-Severin, dar un lucru e cert: s-a depășit stadiul de tatonare și joc de glezne iar în acest moment se lucrează cu toate elementele din dotare pentru destructurarea adversarului.

Flavius Nedelcea

Petru Fara

Sergiu TABAN

 

 

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Observator

    Ceva nu reușesc să pricep, să asimilez și să-mi dau seama de relevanță! Da, politica e absconsă! O ligă, de fapt un partid în interiorul altui partid! Interese specifice și dedicate !…hotărâri de suspendare a președintelui luate exclusiv de Liga Ad-hoc?De-afară, de pe stradă nu prea înțelegem: Poate dumneavoastră, luați cu altele, ați uitat:Partidul din care faceți parte deține frâiele la nivel central și local.Ce se va-ntâmpla dacă ,ipotetic, veți fi ,într-un viitor foarte îndepărtat,în opoziție?

    Raspunde
  2. neluresiteanu

    Ce n-am reușit eu să pricep este de unde reiese urgența acestei întâlniri. Și, ca să nu mă credeți direct prost, ca pe alții, aș mai întreba, ca și ”cetățeanul turmentat”….. eu cu cine votez? Că dacă, voi primarii, v-ați hotărât să vă asumați toate meritele, eu ca locuitor al Reșiței, care nu am primar PSD, dar simpatizez cu PSD, eu cu cine votez? Că, dacă iese tot Tăițelu la Reșița, votul meu nu contează și eu nu sunt reprezentat de nimeni în PSD, dacă numai primarii decid soarta PSD la toate nivelele! Am descoperit: eu votez cu primarii de la Târnova, Fârliug, Bozovici, Oravița, șamd…?

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei