Primarul Adi Torma, indignat: „Stăm pe un munte de «RAHAT» la fiecare bloc și așteptăm să plece singur”!

modelmic

Primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, se declară uluit și indignat de indiferența și nepăsarea majorității cetățenilor din orașul pe care îl păstorește de doi ani, care par să se complacă să trăiască înconjurați de gunoaie și care în loc să pună umărul la dezvoltarea comunității se limitează să aducă critici.

„Sunt constant criticat că nu rezolv probleme ale comunității distruse în ultimii 30 de ani. Sunt apostrofat că nu asfaltez drumuri, nu aduc locuri de muncă, nu reabilitez spitalul, nu construiesc boxe, nu reabilitez blocuri, nu fac minuni. Mi se dă peste nas cu tot felul de comune și sate în care primarii au pus lucrurile la punct, dar după 3-4 mandate.

Majoritatea dintre cetățeni uită că noi formăm o echipă, o echipă în care Primăria și comunitatea formează un parteneriat cu responsabilități comune. Zilnic constat că mesajele mele nu au ecou în comunitate. Babele care bârfesc la colțul străzii sau la scara blocului au un corespondent în zona online prin platforma Facebook…«haterii».

Nu va reuși nici un primar să aducă schimbarea în Moldova Nouă fără ajutorul comunității.

Multă lume cere amenzi, dar amenzile sunt dovada incapacității noastre de ne civiliza prin propria voință.

Zilnic trec «haterii» sau oamenii de bună credință pe lângă mormane de gunoi sau alte mizerii și trec cu toții nepăsători.

Oare nu suntem toți vinovați?

Ne complacem în astfel de situații și ne văităm ca ne pleacă tinerii. Așteptăm investitori care să plătească salarii mari la o comunitate unde fiecare aruncă pe unde apucă deșeurile personale.

Repet, stăm pe un munte de «RAHAT» la fiecare bloc și așteptăm să plece singur”, își spune oful primarul Adrian Torma.

Edilul adaugă că administrația locală continuă să facă eforturi de modernizare a orașului, dar este nevoie și de sprijinul cetățenilor, indiferent de partidul din care fac parte, indiferent de orientarea religioasă sau de statutul social al fiecăruia. Torma vine și cu câteva sfaturi sau îndrumări pentru cetățeni pe care îi îndeamnă: să nu mai arunce gunoiul decât în locuri amenajate în acest sens, chiar dacă pentru a face acest lucru trebuie să îl țină un km în mână sau în mașina; să nu mai abandoneze animale; să nu mai vandalizeze domeniul public și să se îngrijească de orașul în care trăiesc ca de propria lor casă; să nu mai arunce mizerii în râu.

Pentru cum arată orașul din punct de vedere al mizeriei, nu este vinovat Iliescu, Băsescu, Iohannis, Dragnea, Dăncilă, Ponta, Cioloș sau Donald Trump sau foștii primari Lupu, Chisăliță, Chișărău, Cărăbaș ….. vinovați suntem noi”, adaugă Torma, care îi îndeamnă pe cetățeni să fie responsabili și prin fapte, nu doar prin vorbe.

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

 1. Andrei

  Are dreptate primarul.
  Nesimtirea locuitorilor nu trebuie pusa pe seama primarului.
  In urma cu cateva zile il filma pe un locuitor cum isi facea treburile dupa un pom.
  Ar trebui date amenzi serioase si atunci s-ar linisti lumea.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei