Primarul comunei Marga nu crede în demisia lui Adrian Torma, edilul M9 Evolution!

adrian torma

Primarul comunei Marga, Nicolae Beg, nu a rămas „insensibil“ la posibila demisie, înaintată pe pagina proprie de Faceboook, de primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

Beg, cel care are o relație amicală cu Torma, își manifestă dezacordul față de gestul primarului de Moldova Nouă, încearcă să-l consilieze, să-i ofere motivația revenirii asupra acestei decizii pripite, să-l dojenească precum un frate mai mare și îi ceară imperios să redescopere una din calitățile pe care societatea noastră a uitat să o mai genereze în tumultul ei: răbdarea. Adrian Torma rămâne primarul care la alegerile din iunie 2016 l-a învins categoric pe edilul în funcție și candidatul PSD, Matei Lupu, astăzi, prefectul județului Caraș-Severin.
Iată ce îi transmite primarul comunei Marga, aflat la sute de kilometri distanță de primul oraș pe care îl întâlnește Dunărea la intrarea în țară, primarului de Moldova Nouă, Adrian Torma:
Prietene Adi Torma, îți scriu aceste rânduri pentru că eu nu cred în demisia pe care o tot anunți, dar și pentru că văd la ce exagerări, lucruri nedrepte și nedemne pentru tine ai ajuns… Știi destul de bine că am fost împreună de multe ori, cu mai mulți primari PSD, chiar și la Chișinau, vizită după care ai spus că tu renunți, că îți dai demisia. Am fost la CNI, la ministere, unde ușile ți s-au deschis, pentru că ele nu rămân tot timpul deschise. Dar în această functie, cu toții trebuie să avem răbdare, lucrurile nu se întâmplă peste noapte. E nevoie de multă muncă, discuții, negocieri, proiecte riguroase. Nu știu cât de complete au fost proiectele depuse pe PNDL, dar știu ca nu te poți prezenta la minister doar cu un deviz general, fără anexe, fără documentație completă. Consiliul Județean, de exemplu, nu a ținut cont de culoarea politică, sunt primării liberale care au primit bani, unele care au chiar mai multe proiecte acceptate la finanțare pe PNDL. Ca să dau exemplul comunei Marga, noi avem aprobate 2 proiecte din 4.
E cel mai ușor să arunci cu noroi, să găsești pe cineva vinovat. Dar, cred că la nivel de autorități județene, ai avut tot timpul deschidere și înțelegere. Degeaba te plângi că ai găsit haos la primărie, în majoritatea primăriilor așa se întâmplă, la o preluare de mandat. Fiecare om vine cu gândirea lui, cu viziunea și strategiile proprii. Nu poți să spui că ai găsit dezastru, când știu că primăria a avut bani, față de alții, unde chiar a fost sub orice critică: la Oțelu Roșu, unde Luca Mălăiescu a avut mult de muncă pentru a ieși la liman sau la prietenul nostru comun Adi Stoicu, la Bozovici. Lumea vede ce se întâmplă și nu trebuie să dăm vina pe altcineva când nu reușim ce ne propunem. Dacă provii din mediul privat nu înseamnă că o să ai succes garantat într-o funcție publică. Lucrurile sunt mai complicate.
În fine, vreau să îți spun că indiferent de decizia pe care o vei lua, tot prietenul meu vei rămâne, și tu iubești sportul, fotbalul, te apreciez și te respect. Dar, nu pot sa nu subliniez aceste lucruri grave, când văd atâta ură dezlănțuită din nou pe site-uri sau pe rețelele de socializare împotriva unor oameni care vor să lucreze pentru binele județului și, de ce nu, al țării. Înainte să aruncăm cu pietre, hai să ne asigurăm că avem totul pus la punct la noi în ogradă!…“, a ținut să îi transmită prietenul Lăiță Beg, coechipierului din Caraș-Severin, Adrian Torma.

Ce va fi mâine?…vom trăi, vom citi și-om mai vedea.

 

Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei