Primarul Ioan Popa, nemulțumit de cadrele didactice din Reșița!

modelmic

Primarul Ioan Popa s-a arătat nemulțumit de lipsa de implicare a cadrelor didactice din Reșița în atragerea de elevi din afara municipiului la unitățile de învățământ din Reșița. Nemulțumirea edilului îi vizează în mod special pe profesorii de la școala duală, formă de învățământ ce a prins contur la Reșița la inițiativa lui Popa.

„Vă spun sincer că sunt nemulțumit de ce s-a întâmplat vara aceasta cu cadrele didactice din Reșița, în sensul celor care ar fi putut sau ar fi trebuit să aducă elevi din județ sau din județele limitrofe. Eu m-aș fi așteptat la mai multă dorință de a merge în întâmpinarea lor și de a-i aduce spre oraș. Nu am cunoștință de demersuri serioase, majore care trebuie să se întâmple în luna aprilie – mai, adică înainte de terminarea gimnazialului.

 După părerea mea, profesori ar fi trebuit să meargă la părinți, la familii, în Oravița, în Moldova Nouă, în Bozovici, dacă vreți, Brebu și așa mai departe, și să îi convingă să își trimită copiii aici pentru că au cazare și mâncare gratis trei ani. Este foarte important lucrul acesta. Și un părinte care are probleme financiare, dacă află acest lucru, cu siguranță poate să decidă să își trimită copilul aici, dar este foarte important să afle”, a afirmat recent primarul reșițean.

Școala duală reșițeană a fost înființată pe modelul celei de la Brașov, având la bază un parteneriat între agenții economici și școală. Practic, este un fel de școală de ucenici, în care elevii învață meseria chiar de la sursă, adică în interiorul firmelor sau fabricilor. Tinerii sunt și plătiți pentru munca pe care o prestează, primind 400 de lei pe lună (200 de la agentul economic și 200 de la stat). Ca o noutate față de ce se practică la Brașov, la Reșița și Primăria s-a implicat masiv în școala duală, oferindu-le elevilor care vin din afara Reșiței cazare și masă gratis.

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    “Vă spun sincer că sunt nemulțumit de ce s-a întâmplat vara aceasta cu cadrele didactice din Reșița, în sensul celor care ar fi putut sau ar fi trebuit să aducă elevi din județ sau din județele limitrofe…” a afirmat recent primarul reșițean.
    Aşa stă treaba: Profesorii care nu merg pe sate (pe banii lor, normal) şi nu fac campanie electorală pentru (ideile şi banii lui) Popa ar trebui înlăturaţi şi înlocuiţi cu câte un membru (dintre cadrele nedidactice dar loaiale PNL). :) :) :)

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei