Primarul Ioan Popa: „Vreau să trag un semnal de alarmă. Este o chestiune necivilizată”

modelmic

Reper 24 atrăgea recent atenția asupra unei situații care provoacă nemulțumirea reșițenilor care de multe ori nu găsesc un loc de parcare atunci când merg la cumpărături la unele supermarketuri din municipiu, locurile de parcare fiind ocupate de mașini scoase la vânzare, în ciuda faptului că există o piață de vehicule second-hand special amenajată în acest sens de către administrația locală reșițeană. Subiectul a fost abordat și de primarul Ioan Popa, care a explicat că a luat legătura cu conducerea supermarketurilor respective și speră ca problema, pe care o consideră ca fiind o dovadă de necivilizație, să fie rezolvată cât mai curând.

Vreau să trag un semnal de alarmă pentru cei care aduc mașini pentru revânzare în România, că trebuie să se organizeze și dacă vor să o facă, Primăria Reșița le pune la dispoziție în zona Ocico acel plaț unde pot să își prezinte mașinile la vânzare și să nu își mai facă locuri de vânzare mașini ad-hoc în oraș.

Sunt foarte multe locuri în oraș unde cei care aduc mașini spre revânzare au făcut un fel de piață de mașini ad-hoc. Noi le urmărim de principiu pe cele care stau pe domeniul public, parcarea de la Kaufland e o parcare privată. În principiu i-am contactat și le-am solicitat să intervină pe zona respectivă, am contactat și conducerea regională de la Kaufland, speța o cunoaștem, chiar dacă nu este locul nostru, este o chestiune din punctul nostru de vedere necivilizată și oamenii au fost informați de noi să își rezolve problemele în zona respectivă. Sper să ia măsuri”, a declarat edilul reșițean.

Pe de altă parte, primarul Ioan Popa a precizat că administrația locală, prin Direcția de Patrimoniu, continuă să ridice mașinile abandonate de pe raza municipiului.

Am ridicat foarte multe mașini, partea pozitivă este că am început să le și trimitem la casat sau la revânzare. Am luat inclusiv mașini de la Poliția Națională, într-un protocol de colaborare cu dânșii, aveau vreo 30-40 de mașini în curtea instituției, le-am mutat la noi și s-au casat și alea”, a mai explicat primarul.

Citește și Piața auto second-hand din Reșița s-a mutat la supermarket! Cea oficială e pustie…

foto: arhivă

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. zero

    “Am luat inclusiv mașini de la Poliția Națională …”, a mai explicat primarul.

    “Am luat” s-ar traduce prin “am ciordit” (maşini) în numele hautorităţii?
    Alţii au dosar penale pentru strâns de fier vechi (casat).

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei