Primarul Luca Mălăiescu continuă investițiile de la Gura Jgheabului!

modelmic

Aproximativ 300.000 de lei a investit recent Primăria Oțelu Roșu în reabilitarea și modernizarea zonei de agrement a orașului. Investiția a fost inaugurată în luna iunie, dar planurile autorităților nu se opresc aici, edilul Luca Mălăiescu intenționând să realizeze la Gura Jgheabului și un patinoar de care copiii din Valea Bistrei să se poată bucura în această iarnă. 

Proiectul de la Gura Jgheabului s-a bucurat de succes în rândul locuitorilor din Oțelu Roșu și zonele învecinate, care au umplut zona la finalurile de săptămână. Investiția nu a fost însă lipsită de probleme, principala apărând atunci când nivelul apei din micuțul lac amenajat în zonă a început să scadă.

Avem o problemă la micul lacul de acumulare unde avem și hidrobicicletele. Eu am făcut sesizări de ani de zile la cei de la Apele Române că Bistra este împădurită și de anul acesta s-au apucat serios de lucru și au început să decolmateze albia râului. În urma acestor lucrări din păcate ei au adâncit albia râului. Noi când am făcut acel mic lac de acumulare l-am gândit ca să fie mai adânc decât albia râului, dar în urma excavațiilor care s-au făcut pe albia râului la ora actuală nivelul Bistrei este sub nivelul lacului de acumulare, a trecut cu vreo 20 de cm. Este și normal că natura își face datoria, apa se scurge din lac și în urma vremii secetoase din ultima perioadă, nivelul apei a scăzut foarte mult. Am fost obligați să aducem apă din Bistra cu motopompe, a fost puțin mai greu”, a explicat problema pentru Reper 24, primarul Luca Mălăiescu.

Edilul a găsit însă repede și soluția, adâncirea lacului de acumulare și aducerea acestuia sub nivelul Bistrei, precum și căptușirea lui cu argilă care să nu mai permită scurgerea apei din bazin, lucrări care urmează să fie realizate zilele următoare.

În plus, primarul dorește continuarea investițiilor la Gura Jgheabului și realizarea aici a unui mic patinoar. „Patinoarul o să îl facem pe același loc, doar că iarna o să îl folosim ca patinoar, iar vara ca lac de acumulare. Deja am montat stâlpii de nocturnă, o să trebuiască să găsesc o instalație, am dat la departamentul de achiziții să caute cât mai multe oferte, inclusiv pe Internet, să încercăm să adoptăm varianta cea mai ieftină pentru că nu ne permitem să cheltuim foarte mulți bani de la bugetul local. Dar chiar îmi doresc acest proiect și cred că vom reuși să îl și realizăm”, s-a arătat încrezător Luca Mălăiescu.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Pingback: Continuăm.. | Ion Mocioalca

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei