Primarul Luca Mălăiescu se simte recompensat! Ce îl mulțumește pe edil?

modelmic

 

Primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, simte în sfârșit că munca și eforturile îi sunt recompensate. Ce îl mulțumește pe edil? Faptul că Primăriei din Valea Bistrei i-a fost alocată cea mai mare sumă la recenta repartiție făcută de Consiliul Județean. Și asta în condițiile în care UAT Oțelu Roșu a reușit să intre în anul 2019 fără datorii. Astfel, spre deosebire de anii trecuți, cele mai mari sume nu au mers către UAT-urile cu datorii, iar Mălăiescu se simte recompensat pentru faptul că a știut să administreze cum trebuie fondurile Primăriei Oțelu Roșu, iar administrația din Valea Bistrei să nu acumuleze datorii.

Am o satisfacție deosebită, datorită faptului că Oțelu Roșu este singura Primărie de oraș din Caraș-Severin care are deficit zero. Și am această satisfacție deosebită pentru că în sfârșit simt și eu că am fost recompensat, într-un final, pentru faptul că până acum ne-am făcut treaba așa cum trebuie”, a declarat pentru Reper 24, primarul Luca Mălăiescu.

Este adevărat că suma primită de Mălăiescu este mult mai mică decât cea cerută. Edilul a solicitat în jur de 10 milioane de lei, din care i-au fost alocați 1.850.000 de lei. Cu toate acestea, este cea mai mare sumă primită anul acesta de o unitate administrativ-teritorială, în condițiile în care chiar și municipiilor le-au fost alocați mai puțini bani: Reșița a primit 1.800.000 de lei, iar Caransebeș – 1.300.000 de lei.

La momentul repartizării fondurilor, liberalii au acuzat faptul că acestea au fost împărțite după coloratură politică, lucru negat de președintele forului județean , Silviu Hurduzeu, și infirmat ulterior și de primarul Luca Mălăiescu, marele câștigător al acestei alocări financiare.

O repartiție politică este exclusă din punctul meu de vedere. Tot timpul de-a lungul anilor atunci când au fost la guvernare alte partide și noi am spus la vremea respectivă același lucru. Dar de data acesta spun exclus pentru că cei de la Consiliul Județean ne-au trimis din timp o adresă la toate UAT-urile din județ prin care ni s-a cerut să expunem motivat ce bani avem nevoie și pentru ce anume. Noi, la Oțelu Roșu, ne-am făcut temele așa cum trebuie, am răspuns la această adresă documentat, la fiecare punct în parte. Sigur banii nu sunt suficienți, nu vor fi suficienți niciodată, dar pot spune că în sfârșit am o satisfacție că s-a ținut cont și de acest fapt”, a precizat Mălăiescu.

Cum vor fi folosiți cei 1.850.000 de lei alocați Primăriei Oțelu Roșu? Conform edilului, cea mai mare parte din ei vor merge către asfaltări, iar restul cofinanțarea proiectelor pe care administrația locală le are în implementare.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Emilut

  După două mandate, să nu fii în stare să atragi un investitor în zonă … UNUL SINGUR !
  Să trântești niște asfalt pe străzi și să te lauzi că ai asfaltat majoritatea străzilor din oraș, în timp ce locuitorii stau cu apa în fața casei pentru că nu s-au făcut șanțuri, să dai peste un miliard de lei vechi pentru 4 semafoare și să spui că atât a costat soft-ul … asta înseamnă să fii Luca și să arunci pe Bistra fondurile primite.

  Raspunde
 2. Luca Muiescu

  Pe domnul Luca o recompensa adevarata ar insemna un 100.000 de euro spaga pe langa celelalte zeci si sute de mii luate pana acum din furt si complicitate la furt din bani publici.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei