Primarul Luca Mălăiescu vrea să aducă pompierii militari la Oțelu Roșu!

modelmic

Primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, și-ar dori înființarea unei secții de pompieri militari în localitatea de pe Valea Bistrei. Edilul a pornit deja discuțiile în acest sens cu Prefectura Caraș-Severin pentru a afla dacă este fezabil acest lucru și ce pași ar trebui urmați pentru realizarea acestuia.

Am discutat și cu domnul prefect, mi-aș dori foarte mult să aduc pompierii militari la Oțelu Roșu, ar fi un câștig foarte mare și pentru populație, pentru că din punct de vedere al pregătirii și al profesionalismului este totuși diferență între pompierii militari și cei voluntari. Totul depinde de posibilitățile legale, dar dacă se poate înfăptui ar fi foarte bine. Am vorbit cu cei de la ISU, nu au nimic împotrivă, chiar au fost încântați de propunerea pe care am făcut-o, datorită faptului că cunosc foarte bine condițiile de la Oțelu Roșu”, a afirmat primarul Mălăiescu.

În cazul în care s-ar înființa o secție de pompieri militari la Oțelu Roșu nu ar mai fi așa mare nevoie de pompierii voluntari, mai ales că primarul ia în considerare micșorarea numărului acestora, în cadrul măsurilor de reducere a personalului Primăriei care vor fi luate în perioada următoare.

Noi le putem pune la dispoziție celor de la ISU remiza de pompieri. Este foarte bine pusă la punct, dotată, amenajată și cred că dacă le vom oferi condițiile necesare nu vor avea nimic împotrivă să își desfășoare serviciul aici, mai ales că la unitatea de pompieri din Caransebeș, din informațiile pe care le am eu, lucrează circa 5-6 persoane care sunt de pe Valea Bistrei și atunci le-ar fi mult mai ușor să facă naveta până la Oțelu Roșu decât până la Caransebeș”, a mai adăugat Mălăiescu.

Citește și Mălăiescu a decis: salariile din Primăria Oțelu Roșu vor crește, dar 40 de angajați vor trebui să plece!

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei