Primarul Mălăiescu a înveștmântat Casa de Cultură din Oțelu Roșu în tricolorul României!

casadeculturalotelurosu

O inițiativă lăudabilă este cea a primarului orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, cel care a dorit să marcheze momentul Centenarului Marii Uniri printr-un gest special. Prin urmare, întreaga fațadă a Casei de Cultură din centrul orașului Oțelu Roșu a fost „îmbrăcată” în cele trei culori tradiționale ale stindardului românesc.

Este vorba de un tricolor cu o lungime de peste 27 de metri și o lățime de 9 metri, la care mai multe femei vrednice, între care și soția edilului Marieta Mălăiescu, au cusut vreme de multe ceasuri materialele în culorile albastru, galben și roșu, o muncă depusă pentru ca fațada edificiului cultural să fie estetizată înaintea celebrării centenarului.

Desigur, Primăria Orașului Oțelu Roșu a pregătit și alte surprize în piața civică din fața Casei de Cultură, nelipsit întru combaterea frigului de afară fiind vinul fiert, pe care cetățenii îl vor putea servi la întîlnirea de sărbătoare românească din 1 Decembrie. Reper 24 felicită administrația locală din Oțelu Roșu pentru inițiativa memorabilă de a înveștmânta Casa de Cultură din oraș în culorile tradiționale ale drapelului românesc, oferind prin acesta un model de prețuire a jertfei eroilor care a condus la împlinirea unui deziderat național măreț, Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Sergiu TABAN

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei