Primarul Nicolae Beg: „Este incredibil ca un cetățean din Marga, confirmat cu COVID, să fie fugărit de poliție, iar noi să nu știm nimic!“

marga-covid

Polițiștii de la Poliția Orașului Oțelu Roșu au identificat sâmbătă, 7 noiembrie, la o unitate de alimentație publică din oraș, un bărbat în vârstă de 32 de ani, domiciliat în comuna Marga, care figura confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Împreună cu acesta, în localul respectiv, au fost identificate alte 4 persoane și barmanul de serviciu. Bărbatul în cauză părăsise unitatea medicală unde fusese internat, fără a avea acordul medicilor.

Cetățeanul domiciliat în Marga a fost preluat de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță și transportat la unitatea medicală unde fusese internat. Polițiștii au întocmit în acest caz dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor și au informat Direcția de Sănătate Publică Caraș- Severin, pentru dispunerea de măsuri conform competențelor.

Primarul comunei Marga, siderat: fugarul domiciliat în comuna pe care o păstorește nu apare în evidențele persoanelor testate pozitiv ale Primăriei!

Reper 24 a luat legătură cu primarul comunei Marga, Nicolae Beg din dorința de a afla cine este persoana domiciliată în această localitate și dacă au existat contacți ai acestuia în ultimele zile. Răspunsul venit de la primarul Beg este unul care ridică semne de întrebare și denotă o disfuncționalitate la nivel de comunicare între instituțiile sanitare care cunoșteau situația fugarului infectat cu SARS-C0V-2 și unitatea administrativ teritorială de care aparținea acesta.

„Am aflat întâmplător din presă că acest tânăr pe care îl căutau polițiștii este domiciliat în localitatea Marga. Vorbesc de ziua de 8 noiembrie, deși înțeleg că acest tânăr care vine, ce-i drept, dintr-o familie dezorganizată este confirmat pozitiv de mai multe zile și fugise din spital încă din data de 7 noiembrie.

Evident, nu pot să nu mă întreb de ce nici până astăzi numele lui nu apare pe lista celor aflați în evidențele Primăriei Marga? Pentru că, trebuie să vă spun, m-am îngrijit personal, atât eu, cât și colegii mei din Primărie, ca cei aflați în carantină sau în izolare să beneficieze de sprijin din partea Primăriei, să aibă parte de cele de trebuință într-o situație în care nimeni nu își dorește să ajungă.

Nu înțeleg cum după atâtea zile nu am fost sunat de un reprezentant al Instituției Prefectului, care atunci când are un interes știe să mă găsească, din partea DSP sau de la Spitalul de Urgență din Caransebeș, de la nicio instituție să mi se spună că un cetățean din Marga este confirmat pozitiv cu COVID-19, ba mai mult nici după ce acesta a fugit din spital?! Cred că ceva ne scapă și nu poate fi vorba decât de o proastă comunicare între aceste instituții care raportează cazurile și noi, primăriile din județ. Să credem, totuși, că a fost doar o scăpare a celor care ar fi trebuit să ne informeze de urgență în astfel de cazuri, pentru a putea, la rândul nostru, să prevenim răspândirea acestui virus la nivelul comunității noastre.

Întrebarea mea retorică este, dacă nu îl opreau polițiștii în orașul Oțelu Roșu. Acest cetățean, care se pare că are nu doar COVID-19, ci și o doză consistentă de inconștiență, ar fi ajuns în localitatea unde domiciliază, cum știam noi că este infectat cu noul coronavirus, dacă nimeni nu ne-a spus nimic? Cu astfel de lucruri nu putem glumi, pentru că efectul lor poate fi năucitor!“, a afirmat vizibil deranjat de situația la care s-a ajuns, primarul comunei Marga, Nicolae Beg.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Coronavirus

    Așa știe PNL sa conducă țara. Se laudă ca gestionează bine pandemia, au luat sistemul sanitar de la ” ciuma roșie ” si cu cat se îndepărtează de data preluării puterii de la ciumă cu atât mai mult crește NUMARUL MORTILOR. Azi am ajuns la 177 morți. Astea da masuri bune , ajungem in scurt timp la 10.000( adica 10 Revoluții din 89). Vai de țara adta pe mana cui a ajuns. Vina este a noastră pentru ca votăm fara ” cap”, crezand ca urmașii lui “base” au grija de romani, dupa ce in urma cu 10 ani ne tăiau salariile si impozitau sănătatea pensionarilor. PENELISTII SUNT INTELIGENTI ASIMTOMATICI.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei