Primarul Popa: „Cred că în martie-aprilie vom avea demarate lucrările de tramvai”

 

trmavai

Subiectul „tramvaiul în Reșița” a fost din nou în discuții la ultima conferință de presă la care edilul Popa a fost prezent în calitate de președinte al filialei locale PNL, iar curiozitățile s-au axat pe momentul demarării lucrărilor pentru introducerea acestui mijloc de transport în urbe. Primarul a emis un termen al demarării lucrărilor, dar și unul ce vizează finalizarea lor.

Aș putea să mă risc să vă spun care ar fi calendarul, cum îl vedem noi cei de la investiții, de la proiecte europene: proiectele tehnice la faza I, II trebuie să ne apară săptămânile astea, pe baza căruia se face lucrarea, nu poți să scoți la execuție lucrarea până nu ai proiectul tehnic, pentru că asta trebuie să îl dai în mână să îl vadă constructorul ce are de făcut și asta înseamnă că vom putea scoate la licitație lucrarea de execuție a liniei de tramvai, dacă nu vom avea contestații. La execuție se califică 2,3, 5 firme. Evaluăm cu comisia de evaluări și dăm un câștigător și dacă nu vom avea contestații, atunci lucrările vor putea demara cu siguranță în luna martie-aprilie anul viitor”, a declarat primarul Popa.

Edilul a precizat că lucrările trebuie să se deruleze cam în 24 de luni, termenul de finalizare vehiculat fiind martie-aprilie 2023.

Începem în 2021, martie și atunci se termină în 2023, martie, oricum nu mai târziu de decembrie 2023 pentru că, conform regulilor N+3, în 2023 se epuizează posibilitatea de a face proiecte europene din ciclul 2014-2020. Ai voie să faci un ciclu respectiv plus 3 ani, doar cu pandemia poate să se mai modifice câteva luni, să zicem. Dar cred că în martie-aprilie vom avea demarate lucrările de tramvai”, a declarat primarul Reșiței, Ioan Popa.

Ca o informație de ultimă oră, se pare că astăzi la ora 14:30 va fi programată semnarea contractul pentru achiziții, în online, cu firma turcească. Durmazlar a fost singurul ofertant care s-a prezentat la licitația derulată de Ministerul Dezvoltării pentru achiziționarea tramvaielor destinate municipiului Reșița.

 

Lorena POENARU

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Sneck

    Si pe cine sa transporte acest tranvai? Pe angajatii de locurile noi de munca ale investitorilor (ne)adusi de Nelu? Sau pe angajatii familie din Primaria Resita bugetati cu salarii astronomice de ‘taietzelu’

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei