Primarul Popa, dezamăgit: „Dacă lucrurile astea nu se apreciază, tind să fac ca Ștefan cel Mare și să mă retrag în munți”!

modelmic

Primarul Reșiței, Ioan Popa, se declară extrem de dezamăgit de atitudinea adoptată de o mare parte a cetățenilor săptămâna aceasta, atunci când peste orașul de la poale de Semenic s-a abătut, din nou, o ploaie torențială, cantitățile mari de apă căzute inundând mai multe zone ale municipiului. Edilul s-ar fi așteptat ca oamenii să dea o mână de ajutor acolo unde situația a fost mai critică, în loc să stea pe telefoane și să filmeze eforturile depuse de autorități să facă față șuvoaielor de apă.

Am un sentiment de amărăciune amestecat cu tristețe, cu dezamăgire, datorită faptului că marți, în timp ce ploua torențial, trei ore m-am mișcat prin oraș ca să văd toate punctele critice ca să luăm ulterior măsuri, să încercăm să mergem la cauză, nu la efect. Am văzut peste 2500 – 3000 de oameni în oraș, dar am văzut maxim șapte oameni cu lopeți în mână. Și culmea, șase din cei șapte erau oameni trecuți de 60 de ani. Însă am văzut extrem de mulți oameni cu telefoanele în mână care filmau, am văzut oameni stând cu mâinile în sân și lucru acesta m-a dezamăgit și m-a dezamăgit cu atât mai mult cu cât ulterior, seara, m-am trezit apostrofat pe toate instrumentele de social media. Păi ce să fac, să iau apa să o bag în buzunar? Nu am buzunare atât de încăpătoare.  În toată Europa periodic vezi drame de genu ăsta la care nu te poți opune, nimeni nu face canalizări să poată să preia șocuri din astea”, a declarat edilul pentru Reper 24.

Popa a explicat că Primăria a intervenit în toate zonele cu probleme și că s-a lucrat până târziu în noapte pentru a se înlătura urmările inundațiilor. Lucru care se pare însă că nu a fost deloc apreciat:

„Noi am intervenit în zonele critice. Au fost vreo trei zone în oraș unde au venit aluviuni pe carosabil, am intervenit și în următoarele trei ore am curățat absolut tot.  Cei 100 și ceva de oameni de la Secție au lucrat ca niște sclavi până noaptea târziu și a doua zi au luat-o de la capăt. Deci practic a doua zi seara, cred că nu poate să conteste nimeni, orașul a fost curat. Dacă lucrurile astea nu se văd și nu se apreciază și se tratează de maniera asta, eu tind să fac ca Ștefan cel Mare, să mă retrag în munți”.

Ploile se vor face cu siguranță simțite și astăzi la Reșița. Județul Caraș-Severin, se află vineri alături de alte 30 de județe din țară, sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. Conform meteorologilor, până seara la ora 23:00, sunt așteptate averse torențiale, vijelii, descărcări electrice și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși frecvent 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40… 50 l/mp.

Karina TINCUL

Stiri similare

14 Comentarii

 1. Arthur

  Astept comentariul lui “Zero”. Sa vina sa spuna ca e vina primarului ca a plouat atat. Ca pe vremea PSd-ului nu a fost inundatie. Ca panselutele facute de PSD aveau rol de drenaj si de macinarea deseurilor aruncate in canalizare. Postacii PSd au pauza de masa,sau?

  Raspunde
  1. zero

   Ce urmă lasă şoimii-n zbor?
   Ce urmă, peştii-n apa lor?
   Să fii cât munţii de voinic,
   Ori cât un pumn să fii de mic,
   Cărarea mea şi-a tuturor
   E tot nimic!

 2. Leli

  Dacă tu eşti Ştefan cu adevărat,
  Apoi tu aice fără biruinţă
  Nu poţi ca să intri cu a mea voinţă.
  Du-te la oştire! Pentru ţara mori!
  Şi-ţi va fi mormântul coronat cu flori!”

  Raspunde
 3. zero

  Mulţumesc Arthur pentru aşteptare!
  “În toată Europa periodic vezi drame de genu ăsta la care nu te poți opune”, a declarat edilul…
  Nu se poate opune tăiţelu’ că nu are “pregătirea” (spirituală) necesară.
  Dacă sub chelie are doar refrenul cu “banii şi duşmanii” fără “relaţii” bune măcar cu Sfântul Ilie… o poate păţi ca şi preoţii lui Baal.
  Nuuu, nu e vina primarului, doar a “zeului” în care crede şi la care se închină el (preţul de cost) :)
  Ghinion!
  “eu tind să fac ca Ștefan cel Mare, să mă retrag în munți”
  Dacă nu faraon cică măcar Ştefan :)
  Retrage-te iute, inimă împietrită, şi rămâi acolo pe veci!

  Raspunde
 4. Habar n-am

  “În toată Europa periodic vezi drame de genu ăsta la care nu te poți opune, nimeni nu face canalizări să poată să preia șocuri din astea”
  Just. Daca in trecut cand a fost o ploaie mai mare, ai au fost inundatii de mai mare dragul, acum cand ai refacut un trotuar de ce nu ai gandit privind inainte stiind ce a fost in trecut? NU pot sa cred ca era mare lucru de pus o teava de 200 mm, sau mai mare sa zicem in loc de 110 mm sa scoata apa preluata de canalizarea de bordura si o duca in albia Barzavei. Greu, foarte greu. Avem suprafata de 1000 mp, o ploaie de 40 – 50 de litri pe metru patrat, asta inseamna ca intr – un anumit interval de timp trebuie preluat volumul de atatia litri? Este exact logica cu autostrazile: nu le construim, pentru ca vor creste salariile in tara noastra si multinationalele vor pleca.
  Asta e tara, nu cred ca putem face mare lucru.
  Iar la asta se adauga lipsa noastra de civilizatie si responsabilitate. Dac gunoiul trebuie aruncat la cos atunci acolo trebuie aruncat si numai acolo. Nu in canale, nu pe jos, nu oriunde.

  Raspunde
 5. lucian1700@gmail.com

  INTR-U stiinta responsabililor Aquacaras si specialistilor aciuati linga voevod : balta ce se creaza in fata Politie se datoreaza in mare masurA faptului ca tubulatura colectoare ce a fost montata cu ocazia constructie ce urma sa fie o cresa sau asa ceva este de diametru mai mare decit cea in care se varsa in fata Politiei,lucru semnalat de constructor la momentul respectiv,cred ca este si documentat. Decit sa plecam in bejeniei si sa otravim tubulaturile colectoare mai bine sa mai si rezolvam probleme cunoscute de meseriasi de la A quacaras ce au fost inlocuiti cu proaspetii pensionari M.I.

  Raspunde
 6. Jan Burtea

  Aveti mare dreptate d-le Primar, a dosparut aproape total spiritul civic si suntem tentati sa criticam orice actiune, fiind mult mai usor sa filmam decat sa facem un cat de mic efort. Felicitari pentru modul in care s-a intervenit, orasul chiar a aratat bine, dupa aceste ploi care nu mai inceteaza!

  Raspunde
 7. Romi

  A spus ceva adevarat Uitati-va ce s-a scos din gurile de scurgere..Din pacate,multi dau din gura,dar arunca toate mizeriile pe unde apuca..

  Raspunde
 8. Pascu Iosif -Alexandru

  Gestul primarului de a se retrage in munti este explicabil in conditiile in care simtul civic al cetatenilor nu se vede.Numai cine-i orb nu poate vedea ca s-a depus un efrort substantial pentru a reduce la mini efectele inundatiilor.Personal am vazut pe calea Terovei unde au fost ceva surpari de teren ,ei bine acolo dimineata erau oameni cu lopeti.un utilaj mecanic cu lama si cupa care indeparta serparile respective.Mai trebuie sa ne spele multe ape ca sa ne trezim la realitate.Sa multumim lui Dumnezeu ca nu a fost mai rau.Ma uit la Alba Iulia municipiu inundat,pe alocuri in centru orasului apa atingea 1,5 m adancime,in casele oamenilor apa dupa cum relatau proprietarii era de 30 cm.Desigur ca nu se pot realiza canalizari subterane care sa preia viiturile cu debite foarte mari.Nici unde in lume dupa cum spune domnul primar Ioan Popa ne exista astfel de canalizari.Asa ca spectaorii sa fac bine cel putin cada nu au ajutat pe consetateniilo poate chiar vecini,sa taca.

  Raspunde
 9. zero

  Fii tare şi… mai ales fudul!
  “Am văzut peste 2500 – 3000 de oameni în oraș (…) 100 și ceva de oameni de la Secție au lucrat ca niște sclavi…”
  Eeee tăiţelu’… nu sunt toţi reşiţenii sclavii (nici fraierii) tăi!
  Şi în nici un caz cei care încă îţi mai plătesc impozite şi taxe ca tu (să te lauzi că) le demolezi şi proprietăţile (în loc să le aperi).
  “Logica” justificativă cum că nimeni nu ar face nici baraje şi nici diguri care “să poată să preia şocuri din astea”… e doar abureală gratuită.
  În Paris ai fost să vezi ce canalizări subterane au francezii de sute de ani?

  Raspunde
 10. GEORGE

  ,,Don” primar, sunt sigur ca aia 6 pe care I-ai vazut prin oras cu lopata in mana sant functionari la primarie. Iti inteleg frustrarea ca orasul CHIAR ARATA RAU, cu sau fara inudatii, ca simti ca nu arata lucrurile asa cum vrei. Culmea e , ca si eu simt la fel. Astept partea cu retrasul , in munti sau unde doresti, nu e decizie rea.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei