Primarul Popa mai bifează un contract! Vin primii bani pentru modernizarea și anveloparea blocurilor din Reșița!

modelmic

Veste importantă de la primarul Ioan Popa: astăzi vor fi semnate primele contracte pentru anveloparea și modernizarea mai multor blocuri din municipiul de pe Bârzava.

Vă anunț cu bucurie că o să semnăm primele contracte de finanțare pentru anveloparea clădirilor rezidențiale. Astăzi semnăm doar pentru câteva din aceste blocuri, celelalte urmând să vină ulterior. O să ajungem undeva la 20-30 de scări de bloc pe care le așteaptă toată lumea. Înfrumusețăm blocurile cu 10 etaje din centru, de la gară și cele de pe Bulevardul Republicii din Govândari”, a declarat edilul, la finalizarea ședinței de îndată de astăzi în care s-a decis ca parcările cu plată de pe raza municipiului Reșița să revină în administrarea Primăriei.

Lucrările care vor fi realizate la respectivele clădiri nu se rezumă la simple anvelopări, ci includ și schimbarea acoperișurilor, a geamurilor și a lifturilor, igienizarea subsolurilor, modernizarea scărilor interioare și schimbarea ușilor de intrare în blocuri.

60% din valoarea proiectelor va fi suportată din fonduri europene, urmând ca restul de 40% să fie împărțit între Primărie și locatari.

Este genul de proiecte cu cea mai mare cofinanțare a Primăriei Reșița, la majoritatea celorlalte este de 2%, aici ne ducem spre 20%”, a explicat Popa.

Locatarii vor avea o contribuție de 1.000 de euro pe apartament, în medie, bani pe care aceștia îi vor putea achita în rate, pe o perioadă de cinci ani.

Citește și Dispută deschisă între primarul Popa și consilierii PSD! „Hai să luăm odată parcările, ați înnebunit?”

 Karina TINCUL

Stiri similare

4 Comentarii

 1. zero

  “urmând ca restul de 40% să fie împărțit între Primărie și locatari.”
  “Locatarii vor avea o contribuție de 1.000 de euro pe apartament, în medie …”

  Afacere bună pentru proprietarii care nu sunt şi locatari, gen tăiţelu’.

  Raspunde
 2. Cristi

  Afaceri cu interes personal pentru Popa, nimic altceva. Oamenii harnici si-au anvelopat singuri blocurile. Vreau si EU sa imi dea Popa 60% din anveloparea blocului si din lucrarile de schimbare a acoperisului. Popa nu ne mai aburii cu afacerile tale. Nu avem parcari, strazi, dar tu poti sa mai faci cateva zeci de studii cu firmele tale, sa iti bagi banii publici in buzunar, ca de esti mare om de afaceri.

  Raspunde
 3. Adela-Ana Ivan

  Eu cred că este un proiect bun. Ar fi de dorit să se rezolve problemele cu canalizarea, in blocul de zece etaje de pe Bd. Republicii miroase îngrozitor în apartamente, probabil din subsol.Anveloparea aici da, colo ba, a creat un aspect urât al blocurilor. Dacă lucrările care se vor face vor fi de calitate, rezultatele vor fi bune.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei