Primarul Popa readuce la lumină malurile Bârzavei! Așa cum erau în urmă cu 30 de ani!

modelmic

Primăria Reșița, prin Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, demarează astăzi o amplă acțiune de curățare a parapeților laterali de pe malurile Bârzavei din zona Gării de Nord a municipiului. Intenția administrației locale este de a readuce la lumină malurile râului, așa cum erau pe vremuri.

„Vom începe de la podul de la Gara de Nord în sus spre Intim. Vom decolmata parapeții laterali ca să readucem Bârzava acolo unde a fost acum 30 de ani. Dacă vă reamintiți erau niște parapeți oblici la 45 de grade de piatră și cu un trotuar jos la nivelul apei. Acum vreo săptămână am început să lucrăm acolo și intrăm cu vreo 30 de oameni și vom decolmata această zonă, astfel încât publicul din Reșița să înțeleagă cam ce vrem noi să facem cu malul Bârzavei, pentru că percepția publică este destul de neclară la ora asta.

Lucrul acesta va scoate în evidență de fapt că albia Bârzavei, cel puțin în zona Govândari, a fost una bine gândită, bine concepută, dar a fost lăsată de izbeliște în ultimii 30 de ani. Foarte puțină lume știe că la nivelul apei există un trotuar și pe stânga și pe dreapta Bârzavei. Îl vom redescoperi publicului în următoarele săptămâni”, a precizat primarul Ioan Popa.

Acțiunea este inclusă în ampla campanie de curățenie ce se va derula în municipiul Reșița în următoarele săptămâni. Tot în această perioadă a început și activitatea de plombare a principalelor artere din oraș, care au avut de suferit pe parcursul iernii.

Citește și Primăria Reșița dă startul la plombări! „Facem ceea ce putem astfel încât să se circule în condiții rezonabile”!

Karina TINCUL

Stiri similare

5 Comentarii

 1. Cristian

  Bravo ! Am copilarit in zona si acum 40 de ani ne jucam pe malul Barzavei pe acele trotuare FELICITARI ! Pe linga alte idei mai putin bune asta merita laudata !

  Raspunde
 2. Leli

  O idee buna ! Imi amintesc ca prin 78′ stateam la plaja pe malul Barzavei si prindeam peste,copil fiind. Daca se decolmateaza si “pragurile ” artificiale facute pe cursul apei ar fi minunat.Din pacate nu poate fi vorba de acea alee de “promenada” promisa de primarie,pt ca spatiul e prea mic .si ar trebui pusa o balustrada metalica spre apa, ca a nu cada vreun copil in Barzava.Oricum ,orice se face, e binefacut pt acest oras..Cat despre plombari nu am ce spune decat ca orice plomba e provizorie.Asta ne-o spun si dr stomatologi.

  Raspunde
 3. zero

  “…pentru că percepţia publică este destul de neclară la ora asta…” a precizat primarul Ioan Popa.
  Apele Române nu au neclarităţi administrative în percepţia “trotuarelor” şi “parapeţilor” de pe Bârzava.
  Se asfaltează cu platani şi pistă pentru biciclişti?

  Raspunde
  1. zero

   Investitori sunt în China, tramvaiul este la fier-vechi, dar sunt două taxiuri electrice pentru Popa &, pe banii cetăţenilor, cu credite luate pe tot secolul 21.
   Restul, în următorul mandat al tovarăşului Popa, fără plan cincinal.
   Dacă mai apucă :)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei