Primarul Popa: „Am redus accelerația pe investiții în oraș. Banii Primăriei Reșița au fost furați”!

modelmic

Primăria Reșița are datorii de aproape 5 milioane de lei, a dezvăluit primarul Ioan Popa. Drept urmare, o parte din investițiile prevăzute pentru perioada următoare vor fi amânate. De unde au apărut aceste datorii? Conform edilului, cauza este una cunoscută – reducerea de către Guvern a impozitului pe venit.

Situația a fost prezentată în ședința Consiliului Local de joi, atunci când au fost aduse în discuție bilanțurile contabile ale unor societăți aflate în subordinea Primăriei, cum ar fi Transport Urban Reșița sau Termo Serv. Social-democrații, prin vocea liderului lor, Mirel Sabo, s-au arătat foarte nedumeriți de ce aceste companii au de recuperat bani de la administrația locală. Explicațiile le-a dat primarul Ioan Popa, care nu a ezitat să arate din nou cu degetul spre Guvern și să acuze că banii Primăriei Reșița au fost furați.

„Avem datorii de 5 milioane de lei, din care jumătate sunt numai la instituțiile noastre și asta pentru că suntem în vrie. De un an de zile nu ne revenim. Am mărit taxele și impozitele, am dat 60 de oameni afară din Primărie, dar nu reușim să ne revenim, pentru că ni s-au furat banii, o treime din impozitul pe venit. După aceea ni s-au băgat pe gât și persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor și ni s-au mai furat 1,5 milioane de lei. Suntem în derapaj și nu mai reușim să ne revenim. La 31 decembrie aveam 7,9 milioane de lei datorii și acum suntem undeva la 4 – 5 milioane. Recuperăm, dar greu, foarte greu și atunci am preferat să nu dăm bani la entitățile noastre, să le ținem cu perfuzii, cât să nu moară”.

Exagerați. Ați dat oameni afară, dar angajați alții în loc”, a fost replica seacă a lui Mirel Sabo.

Vestea mai puțin plăcută pentru cetățeni este aceea că până la achitarea acestor datorii, vor fi amânate o parte a investițiilor prevăzute în oraș.

Am redus accelerația pe investiții în oraș. Cu părere de rău o spun. Eu mi-aș fi dorit să facem parcarea din spatele Potcoavei, Micro 3, în jurul bisericii lui Berbentia. S-ar putea să temporizăm un pic din lucrările astea, pentru că altfel nu reușim să venim cu banii la zi. Eu am fost un om cumpătat toată viața mea și dacă am avut bani în buzunar am făcut investiții, dacă nu, am mai răbdat și asta este atitudinea pe care o am și aici. E simplu. Nu are rost să ne mințim”, a adăugat Popa.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

7 Comentarii

 1. Ionik

  Domnule Primar, cu cate guri mananca, sefii dvs. de servicii ?
  Ati dat afara oamenii care nu va sunt pe plac ca sa le mariti slugilor salariile.
  Ati facut investitii care nu erau foarte importante gen A I Cuza, ati speriat chioscarii distrugand locuri de munca, veti darama Resita daca nu ganditi organizat cand incepe marele santier cu tramvaiul !
  Ajutati micii comercianti nu ii distrugeti…orasul este si asa la limita supravietuirii.
  Cu salarii de 1500 lei nu vine nimeni acssa !
  Atentie.. ganditi inainte !

  Raspunde
 2. GEORGE

  Wau, se temporizeaza investitiile ! Adica parcarea aceea !?
  Nasol, ca nu avem bani ca Tesla , Rheinmetall, nu s-au aratat ! Nu vine nimeni in Resita si asta se vede.

  Raspunde
 3. adire

  poate mai mariti taxele si anul viitor cu 50% , nu? ca altceva in afara de chestii din astea nu se vad. servicii ce consuma, firme ale primarieie ce consuma banii degeaba, investitii de frumusete, s.a.

  Raspunde
 4. Daniel

  Ce investitii?? Investitia se face cu scopul obtinerii unui profit ! Vezi DEX-ul,dom’ primar…Tu confunzi Primaria cu firma ta ?
  Ce profit ai obtinut de pe urma promenadei? Ce profit obtii de la reamenajarea parcarilor ?
  Bine ca ai bani de Custom dar sa repari strazile nu esti capabil ! Esti doar dupa imagine,faci doat unde se vede dar strazile laturalnice nu le vezi .Mi-e rusine cu um primar ca tine ! Treaba mea e sa-mi platesc impozitul iar a ta sa rrepari dezastrul asta de oras.Ce treaba ai tu cu termoizolarea scarilor de bloc ?/Sunt private,nu apartin domeniului public ! Vino si termoizoleaza-mi si mie casa pe banii resitenilor !
  De 30 de ani am noroi pe strada Carpati,nu am trotuare pe strada si imi platrsc impozitul anual dar asta nu vezi ! As continua dar mi-e scarba deja ! Te miri de ce pleaca din Rrsita ? Vin alegerile,prietene ! Securea e aproape !

  Raspunde
 5. Cristi

  Cam multe proiecte și studii făcute cu o anume firmă, plus că proiectele mărețe nu au cea mai bună soluție, o știu și oamenii tai primare, dar nu au curajul sa îți spună. Vezi proiectul de la Traian Lalescu, unde primăria trebuie să pună 2 milioane de lei. Oare cu banii ăștia nu rezolva primăria problemele liceului și se eliminau cheltuielile cu studiile, proiecte și etc? Ba da, dar nu mai baga cineva banii în propriul buzunar.

  Raspunde
 6. Costin

  Frumos răspuns… datorii din cauza guvernului,dar la societatea de transport TUR cum a.ti putut aproba directorului pe care la.ti adus dumneavoastră care va era subaltern la Monte Banato,cum ați putut aproba sa cumpere Skoda Superb ultimul model și să îi dă.ti un salariu net de 6..7000 lei,și ați m.ai angajat și pe soția lui Viorel Lolea coleg de partid cu dumneavoastră tot pe o grămadă de bani????Aici ce răspuns da.ti reșițenilor domnule primar??!

  Raspunde
 7. zero

  „pentru că ni s-au furat banii, o treime din impozitul pe venit … Suntem în derapaj și nu mai reușim să ne revenim … E simplu. Nu are rost să ne mințim”, a adăugat Popa.

  Minte! E “rostul” lui.
  Şi de la “impozitul” cu … platani i se trage.
  Capul lui tăiţelu’ este în derapaj şi nu mai revine.
  “Ai lui” (liber-Ali) sunt atât de flâmânzi pe buget încât l-au isprăvit încă de anul trecut. Şi asta cu toate cu majorările de taxe. Un gunoi +50%.
  Ali-baba şi cei 40 de ….

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei