Primarul Popa se apucă de „pescuit”! În cadrul unui proiect de 8 milioane de euro!

modelmic

În municipiul Reșița vor fi construite câteva sute de apartamente care vor fi repartizate familiilor defavorizate. Acestea vor fi alese din  zonele urbane marginalizate ale Reșiței în urma unei selecții minuțioase, autoritățile dorind practic să întindă o mână celor care muncesc și nu se bazează pe ajutoarele sociale.

„Am câștigat acel proiect pe GAL, Grupul de Acțiune Locală, pe incluziune socială, un proiect de 8 milioane de euro. În această strategie de incluziune socială avem jumătate din suma alocată pentru infrastructură și vom face foarte multe spații locative. Vrem să mutăm persoanele din anumite zone unde sunt pungi de sărăcie majore și practic vom crea mai mult de 200-300 de unități locative.

Însă un alt aspect pe care vreau să îl abordez în această strategie este să încep deja să pescuiesc, între ghilimele, pe cei care locuiesc de exemplu în Mociur, unde trăiesc în 2 blocuri 450 de persoane. Sunt peste 150 de familii, e o concentrare foarte mare și calitatea vieții acolo este execrabilă și nici nu putem să avem așteptări mari de la ei din moment ce trăiesc în condițiile astea mizere.

Vreau să îi pescuiesc pe cei care muncesc, soț-soție și copiii merg la școală, să îi extrag de acolo în prima fază pe ei și să îi duc în aceste spații pe care le vom construi”, a explicat primarul Ioan Popa, în cadrul unei emisiuni live la Reper 24.

Strategia Primăriei include și oferirea spre vânzare a acestor apartamente pentru persoanele cărora le vor fi repartizate:

„Vreau să și încurajez oamenii să își caute de lucru pentru că ei trebuie să se ajute și singuri și un alt lucru pe care îl am în minte este ca parte din aceste locuințe pe care le gestionăm să le oferim spre vânzare, la un preț modic, cu plata în 10-15 ani, astfel încât să îi responsabilizăm. Dacă știu că este casa lor poate că o tratează cu mult mai multă responsabilitate”.

Pe de altă parte, Primăria Reșița a achiziționat recent mai multe garsoniere și chiar apartamente, dintre care o parte vor merge către zona socială, iar restul vor fi folosite ca locuințe de serviciu, ce vor fi oferite profesioniștilor pe care edilul speră să îi atragă la Reșița.

Puteți urmări aici întreaga emisiune cu primarul Ioan Popa:

Karina TINCUL

Stiri similare

2 Comentarii

  1. zero

    “…oamenii să își caute de lucru pentru că ei trebuie să se ajute şi singuri…”
    “…parte din aceste locuințe … le oferim spre vânzare…”
    “autoritățile dorind practic să întindă o mână (spre buzunarele, n.n.) celor care muncesc”

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei