Primarul Popa vrea să achiziționeze și autobuze electrice, nu doar tramvaie! Cu care să lege Reșița de zona montană!

 

modelmic

Administrația locală are planuri ambițioase pentru modernizarea transportului în comun din municipiul Reșița. Primarul Ioan Popa a anunțat că pe lângă proiectul de reintroducere al tramvaiului, se dorește și achiziționarea de autobuze electrice. Acestea ar urma să acopere traseele care nu sunt incluse pe linia de tramvai și chiar mai mult decât atât, ar lega Reșița de zona montană.

Edilul a explicat că suma ce poate fi accesată de municipiul Reșița pe Programul Operațional Regional, axa 4.1. mobilitate urbană, se va dubla, de la 25 de milioane la 50 de milioane de euro. Popa a fost înștiințat de modificare chiar de către cei de la ADR Vest în urma estimărilor făcute pe baza proiectelor depuse de celelalte orașe și municipii din țară. Drept urmare, reprezentanții Primăriei Reșița au decis să încerce să mai scrie un proiect prin care acceseze fonduri pentru achiziționarea de autobuze electrice.

„Reabilitarea căii de rulare am estimat-o undeva la 20 de milioane de euro, vorbim de 18 km dus-întors, nouă plus nouă, cu tot cu depoul de tramvaie, un depou nou, cu spălătorie, vopsitorie, cu linie de garare acoperită, cu stațiile de redresare, cu o mașină de electrificat. Tramvaiele vor fi 13 bucăți, le estimăm la vreo 1,5 milioane de euro bucata, deci ne ducem spre 18-20 de milioane.

Ne-a mai rămas o resursă estimată între 12 și 15 milioane de euro și cum rămân trasee pe care le acoperim ulterior cu autobuzele pe care le avem acum, dar pe care nu pot să contez pe termen lung, vorbim de Moroasa, Lend, noul traseu pe care îl vom face prin parcul industrial și prin zona Mociur, cei de la ADR ne-au sugerat să mai facem un proiect prin care să achiziționăm autobuze electrice și să facem o stație intermodală la Muncitoresc, în Piața Republicii, să putem lega Reșița și cu zona alpină”, a explicat primarul Ioan Popa.

Primarul Reșiței a adăugat că în cazul în care proiectul va fi validat în cursul anului 2018, autobuzele electrice vor putea fi achiziționate până în vara anului viitor.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. Johann Nicolescu

  Nu te mai umfla, lasa bla-bla-urile si lucreaza si tu un pic primare. Lasa minciunile si povestile ca ai un oras de manageriat. Aici nu-i ca la taitei si bisnita, aici trebuie sa lucrazi.

  Raspunde
 2. J.W

  Fa mai bine o verificare la fostul Urban in spatele kauflandului sa vezi cum fura aia pe care iai pus tu sefi moorina si benzina la greu. Intra zilnic masini ale baietilor destepti si iau din magazie bidoanele pline. Fosti bisnitari de ai ai poate, ajunsi acum in functii cheie? Aia nu vezi, nu? De ce ai camere de supraveghere, de forma?

  Raspunde
 3. Zoltan

  Si masinile adunate din oras le dezasambleaza si isi ia fiecare ce piese le trebuie din ele. Au paznici, dar sunt de forma mana in mana cu ei. In loc sa pazeasca, cosesc iarba de pe marginile barzavei, matura in curte. Fac ce le spune conducerea, ca altfel ii da afara. Asfaltatorii vand motorina pe la marginea drumurilor, fura bitumul pentru persoanele private, multi angajati lucra in timpul programului prin gradinile sefilor. Lasa ca e bine, ai deschis tu Resita, cu gasca ta de vagabaonzi…

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei