Primarul Popa vrea să promoveze Banatul după modelul Tirolului! „Avem cu ce ne făli”!

modelmic

Primăria Reșița va derula un nou proiect transfrontalier, în parteneriat cu administrația locală din Veliko Gradiște, Serbia. Proiectul are ca scop dezvoltarea economiei turismului local, bazată pe îmbunătăţirea calităţii serviciilor turistice din cele două localități, utilizarea durabilă a patrimoniului natural şi istoric, crearea capacităţilor şi abilităţilor pentru servicii turistice de înaltă calitate, îmbunătăţirea accesibilităţii şi durabilităţii infrastructurilor turistice.

Conferința de lansare a proiectului „Vizitează-mă!!! O perspectivă a orașelor transfrontaliere prin atribuțiile turistice” a avut loc luni la sediul Primăriei Reșița, în prezența primarilor din Reșița și Veliko Gradiște, Ioan Popa și Dragan Milic. Edilul reșițean a subliniat cu acest prilej că partenerii sârbi nu trebuie priviți ca fiind concurența, ci dimpotrivă Banatul Românesc și cel Sârbesc trebuie promovate ca un tot unitar. „Trebuie să încercăm să fructificăm în ansamblu Banatul nostru, care slavă Domnului are ce arăta. Avem cu ce ne făli”, a adăugat Popa.

Concret, în cadrul proiectului vor fi realizate 218 panouri, 110 hărți la scară mare, un studiu privind dezvoltarea turistică între cele 2 comunități, 2 seminarii de bune practici în domeniul turistic, un festival de film ce va avea loc la Veliko Gradiște. De asemenea, 84 de persoane care vor beneficia de cursuri în domeniul turistic în limba engleză, vor fi achiziționate echipamente de IT și software pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor turistice și va fi derulată o campanie de marketing cu scopul de atrage turiști în cele 2 orașe.

Este un proiect care va dinamiza din punctul meu de vedere relațiile turistice dintre Veliko Gradiște și Reșița. (…) Avem de învățat unii de la alții, cu siguranță, și aceste instrumente sunt cele care apropie oameni unii de alții și eu zic că nu trebuie să uităm că facem parte din Banat, că e Banatul Sârbesc, că e Banatul Românesc, este o regiune pe care ar trebui să o promovăm împreună așa cum, de exemplu, în Tirol se promovează tot Tirolul, chiar dacă este parte din Elveția, Italia sau Austria. Sunt trei țări care au câte o bucată din Tirol și o promovează cu inteligență, astfel încât să pară o țară unică. Asta îmi doresc și pentru Banat”, a mai precizat primarul Ioan Popa.

La rândul său, primarul localității Veliko Gradiște, Dragan Milic a precizat că parteneriatul cu Primăria Reșița este deosebit de important pentru partea sârbă și că își dorește ca cele două părți să dezvolte împreună cât mai multe proiecte pe turism.

Proiectul „Vizitează-mă!!! O perspectivă a orașelor transfrontaliere prin atribuțiile turistice” are o valoare totală de peste 700.000 de euro, din care 450.000 revin municipiului Reşiţa, iar restul partenerilor sârbi.

Karina TINCUL

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Opinia Publica

  Vise erotice. Puneti la punct infrastructura, hoteluri la standarte, servicii complexe de divertisment (nu doar vii si te campezi la Ponton) si atunci putem vorbi de asa ceva. Pana acolo avem doar un potential fantastic insuficient explorat.

  Raspunde
 2. zero

  „Este un proiect care va dinamiza din punctul meu de vedere relațiile turistice dintre Veliko Gradiște și Reșița.” a mai precizat primarul Ioan Popa.
  Proiectul (…) are o valoare totală de peste 700.000 de euro, din care 450.000 revin municipiului Reşiţa, iar restul partenerilor sârbi.
  426.000 de euro au costat infochioşcurile în parteneriat cu Kikinda. (23.300 bucata, sunt 20).
  Acum mai vrei unul instalat şi la ponton?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei