Primarul Torma vrea ANL pentru IT-iști în locul blocului demolat!

torma

Cu o săptămână în urmă, primarul orașului din Clisura Dunării, Adrian Torma, anunța începerea procedurilor privind demolarea blocului 34 din cartierul Orașul Nou pentru reabilitarea căruia nu se mai putea face nimic, ca urmare a expertizei tehnice care confirmă structura precară a imobilului. În locul insalubrului bloc 34 ar putea apăra un imobil nou, destinat tinerilor, după spusele edilului, cu apartamente spațioase și confortabile.

În locul lui nu putem ști ce va fi, dar prima intenție, și aici am purtat o discuție premergătoare, îmi doresc să apară un bloc ANL. De ce ANL? Pentru că mulți își vor pune întrebarea, într-un oraș și într-o țară care se depopulează vorbim de apartamente ANL, pentru că Moldova Nouă are în acest moment trei blocuri ANL. Ele sunt de fapt reabilitarea a trei blocuri vechi cu spații interioare destul de mici, apartamente cu interioare de 25-30 de metri pătrați sau cu 3 camere. de 40 metri pătrați, sunt destul de mici apartamentele și nu e un confort deosebit pentru tineri”, a declarat Adrian Torma.

Primarul a mai spus că există cereri pentru locuințe în Moldova Nouă în momentul de față, tineri IT-iști care au plecat din oraș exprimându-și dorința de a reveni.

Unii dintre tineri au acceptat condițiile din bloc, dar am atras foarte mulți medici, sunt tineri din IT, care vor să revină în Moldova Nouă pentru că acum cu telemunca  pot munci și dintr-o altă localitate, nu trebuie neapărat să fie într-un centru universitar  sau într-un oraș foarte mare și avem solicitări pentru apartamentele ANL, iar noile apartamente ANL respectă standardele de suprafață conform cu nevoile actuale”, a mai declarat Torma.

Nu sunt excluse și alte variante privind destinația acelui spațiu după dispariția blocului 34, a cărui demolare se încearcă încă din 2017.

Dacă nu va fi un bloc ANL, atunci vom alege unda dintre variantele care ne va sta la îndemână și va fi agreată și de comunitate și aici mă refer la un loc de joacă pentru copii sau o parcare sau dacă vom avea o solicitare din partea unei companii care să dezvolte în zona respectivă un centru comercial sau orice tip de activitate care s-ar putea preta în zona respectivă, o să luăm decizia de a concesiona sau vinde acel teren”, a precizat primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

Citește și: Un bloc din Moldova Nouă va fi demolat! Se caută soluții pentru proprietarii de apartamente!

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei