Primarul Ursu, sabotat de consilierii locali și de firma care trebuia să se ocupe de reabilitarea unui cămin cultural!

ursu

Inițiativa privind reabilitarea căminului cultural de la Brădișoru de Jos i-a dat încă de la început bătăi de cap edilului din Oravița. Mai întâi, primarul Costel Dumitru Ursu a fost dezamăgit de lipsa de susținere de care au dat dovadă consilierii cu privire la renovarea obiectivului important pentru comunitatea locală din Brădișoru de Jos.

Știind cât de importantă este renovarea clădirii căminului cultural din Brădișoru de Jos, am propus încă din primul mandat, în Consiliul Local, aprobarea unui proiect pentru reabilitarea acestui lăcaș cultural. Din păcate, numărul mic de consilieri care mi-au susținut inițiativa a fost mult prea mic pentru a-l putea aproba”, a declarat edilul din Oravița.

Pentru a-i determina pe consilierii locali să-i susțină proiectul, edilul Ursu a convocat o ședință de CL la fața locului.

Următoarea ședință de consiliu am convocat-o chiar în Căminul cultural, pentru  a-i determina pe unii dintre consilierii locali să conștientizeze importanța acestei reabilitări. Nici de această dată n-am avut succes, pentru că, din nou, o mare parte din consilieri nu s-a prezentat la ședință, iar fără cvorum ședința s-a suspendat și proiectul nu a putut fi aprobat”, a mai declarat primarul Ursu.

După lungi discuții, pe o parte din consilieri i-a convins să depună proiectul pe linia de finanțare deschisă de Compania Națională se Investiți.

În acea perioadă, am depus două proiecte, atât pentru reabilitarea căminului de la Răchitova, cât și a celui de la Brădișor, licitația pentru lucrări la ambele cămine având loc la București.

Din nefericire, pentru lucrarea de reabilitare a căminului de la Brădișoru de Jos s-a înscris o firmă care nu a dovedit seriozitate, demolând doar acoperișul clădirii și lăsând-o să se degradeze. Văzând că nu se continuă lucrările, am anunțat finanțatorul (CNI), care a reziliat contractul executantului.

Nu am renunțat nici de această dată, iar după  demontarea acoperișului și degradarea unor elemente de rezistență a clădirii, am fost nevoit să inițiez un alt proiect, pe care l-am depus tot la CNI, proiectul fiind aprobat, iar lucrările în sfârșit au început”, a explicat primarul orașului Oravița, Costel Dumitru Ursu.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei