Primele platforme de gunoi subterane au sosit la Reșița! Deșeurilor vor fi ascunse sub pământ!

modelmic

Primele platforme de gunoi subterane au sosit la Reșița, fiind instalate lângă Parcul Siderurgistului, municipiul de pe Bârzava fiind astfel cu un pas mai aproape de a avea un sistem modern de colectare a deșeurilor. Acestea nu sunt încă funcționale, primarul Ioan Popa declarând în urmă cu câteva săptămâni, atunci când au fost inaugurate lucrările la parc, că speră ca platformele să poată fi utilizate cel târziu în luna mai.

Edilul anunța în urmă cu aproximativ un an de zile că în municipiul de pe Bârzava vor fi montate aproximativ 50 de platforme de colectare a deșeurilor, atât supraterane cât și subterane. Până în prezent însă au apărut doar o parte a platformelor supraterane, ceea ce nu i-a împiedicat însă pe unii reșițeni să își depoziteze gunoaiele pe unde apucau sau credeau de cuviință, când din lipsă de educație și bun simț, când din cauza problemelor întâmpinate la sistemele de închidere ale platformelor, accesul în incinta acestora fiind posibil doar pe bază de cartelă.

Primarul Ioan Popa mai preciza că platforme subterane vor fi amplasate în 7-8 locații din municipiu, urmând ca ulterior să se stabilească pe ce model se va merge în restul orașului, platforme subterane sau supraterane, în funcție de preferințele cetățenilor. Popa a atras însă atenția că diferența între cele două tipuri de platforme nu este doar una estetică, ci și financiară, o platformă supraterană costând până în 4.000 de euro, în timp ce prețul uneia subterane poate ajunge la 14.000 de euro.

hh

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    “Primele platforme de gunoi … prețul uneia subterane poate ajunge la 14.000 de euro.”
    “în funcție de preferințele cetățenilor. Popa”

    Câte salarii fac 14.000 de euro?

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei