Primele vești bune de la DSP Caraș-Severin. Probe negative la singurul infectat din județ

1
Chiar dacă e vineri, chiar dacă e 13, în această seară au apărut primele vești bune despre primul și singurul caz deocamdată de infectare cu COVID-19 în Caraș-Severin. Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate publică Daniel Botgros, a declarat:

„În legătură cu bărbatul de 27 de ani din magazinul mare din municipiul de pe Bârzava, DSP a primit un rezultat negativ azi dar i se recoltează mâine din nou exudate și dacă sunt negative va fi externat, cu încă 14 zile concediu medical și autoizolare. În ziua 10 și 12 de la externare trebuie trimise probe de materii fecale pentru analiză. Dacă sunt negative și acelea, are voie în comunitate“.

În prezent în Caraș-Severin se află în autoizolare la domiciliu 310 persoane, din care 184 doar în Reșița, iar în carantină instituționalizată 48. Ancheta epidemiologică efectuată de DSP a scos la iveală faptul că numărul persoanelor cu care tânărul de 27 de ani a intrat în contact este de 172. Tuturor acestora li se vor recolta probe, dar pentru că la spitalul Victor Babeș din Timișoara se procesează foarte multe probe, rezultatele ajung cu întârziere, a mai precizat Daniel Botgros – purtător de cuvânt al DSP Caraș-Severin

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Andrei

    „În legătură cu bărbatul de 27 de ani din magazinul mare din municipiul de pe Bârzava” sa mi bag p…. Mă, voi de la DSP, ditamai purtatorul de cuvânt, credeai că faci reclama daca spuneai că este ala de la Dedeman? Plm de oficiali…. Va pierdeti in detalii !

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei