Primul caz de infecție cu coronavirus, confirmat oficial în România! Alte 33 de teste sunt în lucru!

 

corona

Ministrul Sănătății, Victor Costache și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat au anunțat că a fost confirmat un prim caz de infectare cu coronavirus pe teritoriul României. Este vorba de un bărbat din județul Gorj, care a intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani, cu reşedinţa în oraşul Cattolica (regiunea Emilia Romagna din Italia), care a fost diagnosticat cu virusul după o vizită efectuată în România. Autoritățile încearcă acum să stabilească toate persoanele cu care a intrat în contact în ultima perioadă românul diagnosticat cu infecție cu coronavirus, pentru a le testa.


„Suntem, din păcate, în măsură să anunțăm că în urma testării din județul Gorj la persoanele care au intrat în contact cu cetățeanul italian avem primul caz confirmat de Covid-19. Bărbatul este dintr-o localitate din Gorj. După ce ajunge la București, el va intra pe schema de tratament. Starea bărbatului este bună, nu manifestă simptome. Nu trebuie să ne alarmăm. Este o persoana asimptomatică”, a precizat Victor Costache, în cadrul unei conferințe de presă susținută miercuri seara, după ora 23:00.

În aceeași casă cu bărbatul diagnosticat cu coronavirus mai locuiesc alte 7 persoane, care au fost testate negativ, dar vor sta timp de 14 zile în carantină, după care vor fi testate din nou, a anunțat Raed Arafat: „Pacientul este într-o stare bună și nu are simptome în acest moment, nu prezintă febră, nu prezintă tuse. Va fi transportat cu o izoletă de la domiciliu la spitalul Matei Balș, unde va ajunge în 4-5 ore. În casa respectivă mai sunt 7 persoane și toate au fost testate negativ. Toate cele 7 persoane vor rămâne la domiciliu, sub pază, timp de 14 zile și li se va asigura tot ceea ce este necesar. Peste 14 zile vor fi din nou testați, iar dacă apar simptome la vreunul dintre ei mai devreme de 14 zile, va fi imediat internat”.

Conform declarațiilor celor doi oficiali, autoritățile sanitare mai au în lucru, în acest moment, 33 de teste ale unor persoane din zona unde a fost confirmat primul caz de infectare cu coronavirus din România.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei