Primul deces cauzat de gripă, înregistrat în județul Caraș-Severin în acest sezon!

modelmic

La Caransebeș a fost înregistrat primul deces din Caraș-Severin provocat de virusul gripal din acest sezon. Este vorba despre o femeie de 75 de ani din comuna Obreja care avea şi alte complicaţii şi nu fusese vaccinată.

Pacienta  a decedat în cursul zilei de luni, la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș. Aceasta fusese internată în spital pe data de 14 ianuarie, la ATI, în stare destul de gravă, cu afecțiuni asociate.

Virusul gripal a fost confirmat la pacientă de un buletin de analize pozitiv primit ieri de la Institutul Cantacuzino.

În acest context, numărul virozelor respiratorii din ultima săptămână se ridică la 423, cu 54 de internări iar numărul pneumoniilor la 233, cu 89 de internări.

Recomandăm în continuare populației să se vaccineze antigripal și să ia măsuri de evitare a aglomerațiilor, utilizând, totodată, alimentație și îmbrăcăminte adecvate”, precizează purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, Daniel Botgros.

La nivel național au fost înregistrate până în acest moment 27 de decese cauzate de virusul gripal.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei