Problema accesului spre lacul Mărghitaș a fost rezolvată, anunță primarul Gheorghe Românu

modelmic

Problema accesului spre lacul Mărghitaș a fost rezolvată, susține primarul orașului Anina, Gheorghe Românu. Edilul precizează că într-un final s-a ajuns la un acord cu proprietarul terenului din zonă și cât de curând turiștii vor putea vizita din nou lacul, considerat de mulți ca fiind un adevărat paradis terestru.

După cum se știe, accesul spre lacul Mărghitaș, situat la trei kilometri de orașul Anina, a fost blocat ani de zile, după ce terenul pe care se afla respectivul acces a ajuns în proprietate privată. Iar dacă ani de-a rândul, situația a constituit o piedică pentru dezvoltarea în zonă a turismului, problema s-a agravat anul trecut atunci când Apele Române au atras atenția administrației locale că dacă nu repară barajul de la Mărghitaș vor fi nevoiți să dea drumul apei din lac.

 Mai multe despre subiect în articolul Lacul Mărghitaș, în pericol să dispară! „Mi-au dat trei luni să rezolv problema, altfel trebuie să golim lacul”

Mărghitaș, primul lac din această parte a țării creat în scop turistic în urmă cu aproape 80 de ani, a fost intabulat de Primăria Anina în anul 2016, iar acum administrația locală a ajuns la un acord și cu proprietarul terenului pe care se află accesul spre lac. „Suntem acum la baterea în cuie a actelor . Am reușit să cădem la un acord cu cel care a cumpărat zona aceea de lângă lac, să ne cedeze prin cumpărare suprafața drumului care va fi făcut pe lângă liziera pădurii, astfel încât să putem ajunge la acest lac. Lucrăm și la proiectul de proiectare pentru repararea digului. Le-am explicat și celor de la Apele Române că am rezolvat problema accesului și urmează să ne ocupăm de reparațiile necesare”, a precizat Gheorghe Românu.

Odată ce aceste două probleme vor fi rezolvare, edilul speră să găsească fonduri și pentru punerea în valoare a zonei, frecventată cu drag pe vremuri de locuitorii din zonă, dar și de turiști.

foto Mărghitas: Facebook (Prin Banat)

 

Karina TINCUL

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei