Probleme de comunicare sau lipsă de interes din partea unor primari cărășeni?

modelmic

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ilie Iova, a atras atenția, în ultima ședință a forului județean, asupra unei situații aparte: lipsa de reacție a mai multor primari cărășeni, care decis să nu solicite nici un leu din sumele alocate de Guvern pentru plata arieratelor sau pentru repararea drumurilor județene și comunale. Cum este puțin probabil ca în localitățile conduse de aceștia să nu fie necesare fonduri, apatia primarilor este cel puțin ciudată. 

Aproape 18 milioane de lei au fost alocați recent județului Caraș-Severin, o parte pentru plata arieratelor și a co-finanțărilor, cealaltă parte pentru repararea și întreținerea drumurilor județene și comunale. Banii au fost împărțiți de Consiliu Județean, primăriilor, nu fără oarecare dificultăți, legate pe de o parte de lipsa de comunicare a unor primari și pe de altă parte de faptul că suma a fost una modică:

„Ne-am întâlnit cu o situație oarecum interesantă: am făcute cerere către UAT-uri să ne trimită solicitări și ne-am trezit că 25 de primării nu solicită nimic și am spus așa ceva nu este posibil. Deci chiar dacă primarii nu au solicitat nimic, cetățenii nu cred că au vreo vină vizavi de treaba asta și noi dorim să alocăm la fiecare câte o sumă. Am mai făcut o încercare, a mai trimis încă o solicitare scrisă și nici după a doua solicitare nu am primit răspuns de la toți primarii”, a explicat vicepreședintele forului județean, Ilie Iova, fără a dori să dea însă numele primarilor care au considerat că localitățile pe care le conduc nu mai au nevoie de fonduri suplimentare.

Cu toate acestea Iova s-a arătat convins că lipsa de reacție a edililor, nu este o dovadă de rea voință: „Eu cred că încă este o reticență în comunicare, probabil dânșii au considerat că noi solicităm aceste cereri de fonduri de la dânșii doar ca să ne acoperim cu niște hârtii ne-sperând că vor fi alocate aceste sume”.

În urma discuțiilor, reprezentanții forului județean au decis să aloce câte o sumă fiecărei Primării, chiar dacă nu au existat solicitări în acest sens. „Fiecare comună, chiar și cei  care nu au solicitat au primit minim 50.000 de lei, pentru că am considerat strict necesar ca dânșii să primească aceste sume pentru funcționarea zilnică”, a mai precizat Iova.

Karina TINCUL

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Leo

  Esfe exact aceasi lipsa de interes sau de comunicare ca si in cazul Salii Polivalente , domnule Iova!!!! Si parca daca imi aduc bine aminte spunea-ti si de ceva trageri la raspundere pt cei vinovati. Sau intre timp v-ati dat seama ca e imposibil sa va urechiati colegii de partid, rudele , prietenii etc.
  O singura intrebare: NE PUNEM VIZA DE FLOTANT PE TM ????

  Raspunde
 2. Alinuta

  Domnule Iova demisia ar trebui sa vina si din partea ta. Nu sti sa impui masuri. nu sti sa iei masuri, dar mai sa aplici, are dreptate Leo, ai promis masuri pentru inchiderea polivalentei. In vita ai facut pana acum dragoste cu forta? DA BANI CELOR CE ISI DORESC SA FACA CEVA CU EI, SIMPLU! DAR CE SA FACI DACA NU STI….

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei