Probleme pentru comandantul Avram?! Direcția Control Intern la IPJ Caraș-Severin!

Avram si DCI

Direcţia Control Intern a Poliţiei Române, unitatea operativă centrală cu competenţă materială şi teritorială generală în executarea controalelor şi verificărilor la unităţile Poliţiei Române, s-a aflat astăzi la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Fapt recunoscut de o serie de polițiști, între care și de „vocea autorizată” a instituției, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, cms. șef Dinu Nicorici, care însă nu a dorit să ofere detalii legate de prezența „controlorilor” care s-au deplasat de la București. În fond, declarația domnului comisar șef Nicorici, conform căreia, citez „nu e nimic spectaculos, la Inspectoratul nostru sunt controale interne chiar și odată la două săptămâni”, nu ne-a făcut decât să fim circumspecți. Așa cum de pildă, luminile aprinse în biroul comandantului Avram până la o oră târzie de seară, ne-au făcut să ne întrebăm cât de serioasă dar mai cu seamă „zeloasă” ar putea fi ancheta DCI-ului de la București.

Sursele noastre vorbesc despre o posibilă reclamație depusă de mai mulți aleși social-democrați direct pe masa ministrului de interne, Carmen Dan, în legătură cu prezența, de dată recentă la sediul PSD Caraș-Severin, a comandantului Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin, comisar șef Viorel Avram, alături de președintele organizației județene PSD, Ion Mocioalcă, fapt ce ar fi putut constitui un act de intimidare al primarilor „invitați” la sediul central județean al partidului înființat de Ion Iliescu.

Polițiștii de la Direcția Control Intern nu au prezentat un punct de vedere oficial, privind scopul și durata vizitei la Reșița, dar niciodată acest departament nu execută controale de fond/tematice la unităţile de poliţie și verificări îndreptate împotriva personalului Poliţiei Române, fără a avea, ca punct de plecare, o reclamație temeinică.

Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei