Procurorul Bucurică, din acuzator în acuzat. Unde-i moralitatea pe care o cerem de la ceilalți?

modelmic

Ceea ce era previzibil, chiar ușor de anticipat, s-a produs. Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de Bucurică, încă procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiul justiției săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu. Mai pe românește, Inspecția Judiciara a considerat că probele aduse de către cea care-l acuza de agresiune sexuală, faptă ce reieșea dintr-o înregistrare audio, au fost acceptate și, drept urmare, acesta urmează să fie judecat de către procurorii secției în materie de abateri disciplinare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii pentru abateri disciplinare prevăzute de Statutul procurorilor și judecătorilor.

Vestea că Bucurică va da socoteală pentru comportamentul său nepotrivit față de un martor dintr-un dosar penal instrumentat de către magistrat a fost subiect central de presă zilele trecute. Dincolo de felul în care a ales fiecare instituție de presă să disemineze informația în spațiul public, mi s-a părut total nepotrivită alegerea procurorului Bucurică de a comenta această decizie. Într-o publicație județeană, acesta a „desființat” decizia Inspecție Judiciare. A pus totul în contextul atacurilor și al presiunilor ce se fac asupra justiției. Pe înțelesul tuturor, Bucurică se consideră un vajnic luptător împotriva celor care au modificat Legile Justiției. Numai că afirmațiile sale nu prea au legătură cu realitatea. Bucurică, înainte ca acțiunile sale reprobabile să ajungă în spațiul public, nu s-a remarcat ca fiind un luptător #rezist. El își vedea liniștit de dosarele penale pe care le instrumenta după bunul plac într-un orășel de munte. Mai trăgea câte o beție, mai agresa câte o bucățică ce-i stârnea senzații pornirilor sale bolnăvicioase, mai reclama câte un polițist de frontieră ce nu „vota” cu el, mai cânta pe la vreo masă de prin cabanele din munții Țării de CaScaval și multe altele ce nu pot fi redate în spațiul public. În tot acest timp, militanții #rezist protestau împotriva Ordonanței 13. Știe cumva cineva dacă Bucurică a participat la vreo manifestare de genul? A manifestat el indignare pe rețelele sociale cu privire la aspectele semnalate de mai mulți magistrați? Personal nu l-am identificat ca fiind un #rezist(ent). El a devenit brusc luptător împotriva sistemului în momentul în care faptele sale reprobabile au ajuns în spațiul public. Nu este exclus să citim mâine, poimâine prin presă o declarație din care să reiasă că el este de fapt în spatele tuturor acțiunilor activistului Mălin Bot. El este creierul tuturor acțiunilor #rezist din ultimii doi ani. Pe bune?!

Tot din presă am aflat că știrea cu privire la decizia Inspecției Judiciare de a-l trimite pe justițiarul Bucurică în fața procurorilor secției în materie de abateri disciplinare este de fapt generată de probitatea morală a celei care l-a înregistrat pe Bucurică în timp ce jinduia la trupul fetei. Articolul cu pricina are un subtitlu prin care se lansează ideea că cea care l-a înregistrat pe George ar fi o femeie de moravuri ușoare. Orice propuneri i-ar fi făcut procurorul fetei sunt lovite de nulitate. Nu e „morală” fata, dom`le! Pentru ca toate acuzațiile ce i se aduc procurorului să fie luate-n seamă, acesta trebuia înregistrat fie de patriarh, fie de către Papă. Altfel, dacă nu-s morali oamenii ce au purces la înregistrarea poftelor procurorului, totul e pustiu! Păi, dom’ procuror, nu susțineați dvs. că înregistrările sunt niște fake-uri ordinare? Nu ați afirmat dvs. că vocea nu vă aparține? Păi cum stăm, dom’le, cu morala? O aplicăm doar în cazul altor persoane și când vine vorba de noi ne facem că plouă?

Până să lămurim cum stau lucrurile în dubla măsură aplicată-n cazul moralei, comunicările de ascultare și supraveghere/urmărire video ale celor care au fost „anchetați” de procurorul Bucurică, în dosarele pe care le tot invocă de pe conturi false (Marius latin, suntem cu ochii pe tine) apropiați ai magistratului, dosare ce au primit CLASARE de la cel mai înalt for al Ministerului Public, curg pe bandă rulantă. Aș fi curios cine va suporta cheltuielile unor astfel de activități. Adică noi ne scandalizăm când unii modifică Legile Justiției (într-un mod ce pare a-i avantaja pe cei care o fac), dar nu ne scandalizăm când un magistrat face ce dorește el de cuviință și cheltuie din banul public după bunul plac? Cum să ceri mandate de ascultare pentru aproape jumătate de instituție publică într-un dosar ce primește clasare? Adică eu, tu, noi toți, trebuie să băgăm mâna adânc în buzunare și taxele și impozitele ce merg la stat să fie cheltuite pentru poftele unui individ care vrea musai să demonstreze că el este șeful orașului de munte? Ca astfel de practici să nu mai fie aduse-n discuție, de ce nu protestați, domnule procuror Bucurică?

Citește și: Cursă disperată spre (propriul) adevăr?! Vinovații fără vină din dosarele clasate…

 

Am tot spus-o în cercuri restrânse că procurorul Bucurică a ales o modalitate de comunicare total nepotrivită pentru „belele” pe care și le-a creat singur. Am să o fac și public și am să mă adresez personal. În primul rând, după episodul cu scandalul de pe munte, cum ai mai putut să ai un comportament atât de josnic cu persoane aproape necunoscute? Adică dacă te simți vizat în combinații neortodoxe, tu continui să ai același comportament ca înainte? Doar erai ținta „sistemului”, trebuia să fii atent ca să nu ți se însceneze ceva, după cum bine afirmi. Păi în cazul ăsta, dacă ai făcut ce ai făcut, nu însemnă că setea ta de răzbunare te-a orbit, ți-a întunecat rațiunea? Ce legătură au comportamentele astea cu poziția publică ce o ocupai? Îți dau eu răspunsul: NICIUNA! Dacă nu ai avut nicio frică, înseamnă că ai avut halucinații ce țin de întruparea divinității în tine. Te credeai intangibil. Dacă nu ai avut totuși această capabilitate de a anticipa ce putea să se întâmple, de ce nu ți-ai dat demisia după ce Procurorul General a dispus încetarea detașării tale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița? Era cel mai onorabil mod de a ieși din mizeria asta pe care ai provocat-o. Nu mai putea nimeni să demonstreze că ești un mitoman patologic și toate acuzațiile ce ți se aduc, fie de către instituții abilitate, fie de către persoane fizice, rămâneau așa-n aer și timpul așternea uitarea peste tot. Evident, cu o condiție, să te fi acceptat pe tine, să fi mers la un specialist (sunt blând și identific specialistul ca fiind psiholog) și să-ți găsești sursa tuturor pornirilor nepotrivite și să le tratezi, să ți le inhibi. Altfel, din orice poziție și fără tratament, comportamentul tău recidiva. Să nu iei toate aceste idei ca fiind de ordin personal. Nu, nu am nimic cu tine, ci pur și simplu sunt vocea celor pe care i-ai rănit, i-ai hăituit, de care ți-ai bătut joc și care merită să le fie auzit strigătul de disperare. Voi fi de fiecare dată aici ca să le fac auzită durerea! În fiecare moment în care tu încerci să denaturezi adevăruri aproape absolute. Măcar acum, dacă atunci când tu te credeai Dumnezeu nu le-a auzit nimeni. Gândește-te la toate astea, pentru că tu ești cel care știi cel mai bine cum ai purces în fiecare demers nepotrivit. Adună-te și stai față în față cu tine însuți, acceptă-te așa cum ești și încearcă să corectezi ce nu ți-a făcut bine în tot timpul ăsta. Nu te mai face de râs în spațiul public! E o rugăminte, nu o amenințare. O rugăminte ca de la gunoierul satului la prim-procuror. A, și era să uit! Să știi că rândurile acestea le scriu din convingere și sunt rezultatul aceluiași exercițiu pe care ți-l recomand. Și te asigur că nu o fac pentru o ciorbă sau un mic, așa cum o fac „sfătuitorii” tăi.

John Gavrilescu

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Grigore ureche ambientala

  Au nea gerorgica, ti-a dat john lovitura sub cultura și cam are dreptate. Cred ca ai reusit sa asculti ambiental toti oravitenii pentru a prinde 3 bisnitari si in jurul tau se imparteau si smenuiau contracte babane. Lumea spune ca erai ocupat cu mesele pe la restaurantele, ceaune pe la frontieristi, desigur toate pe bani si cu insotitor credincios agentul sporu. Si toate pe bani, adică banii statului. Hai ca ne distram cu rezistenta lu nea georgica (vorba li base) ipocrica care se lauda ca adevarul va birui. Poate adevarul lui, ca adevarul adevarat e in cu totul alta parte numai de partea lui nu.

  Raspunde
 2. Marius

  A fost mărită porția de ciorbă a marelui ziarist John. Hahahaha și noi suntem cu ochii pe voi,dar de fapt pe tine nu,că ești un simplu pupincurist al ursului,și nu prezinți importanță.

  Raspunde
 3. drugarin teofil

  Da interesant Marius zis si Raport vest , Dani Stanciu , Bucurica Radu sau Cristi Frant , …. un singur lucru este cert ca la Parchetul – ICCJ-Bucuresti d-nii Daniel Stanciu si pr. Bucurica Radu au dosar penal ptr. TALHARIE si PEDOFILIE ,…. cu agresarea de minore de 12-14 ani si talharirea muzicantiilor pe Muntele Mic fapta din feb. 2017 ,…))))

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei