Profesoara de română răspunde acuzațiilor primarului din Goruia

p

În urma unui articol apărut în Reper24, în care primarul comunei Goruia aduce acuzații referitoare la incapacitatea profesională a unui cadru didactic ce predă la școala gimnazială din comună, profesoara la care face trimitere articolul a cerut un drept la replică.

Prezentă în redacția Reper24, profesoara de română de la școala din Goruia, Adina Jura, a precizat că toate acuzațiile edilului ar fi false și tendențioase.

Aș dori să încep cu infracțiunile, dacă se poate spune așa. Pe când domnul primar era doar fochist șef la școala gimnazială Goruia, în primii mei ani de învățământ, a scos jarul din centrala termică și l-a depozitat într-un loc nepermis, conform sănătății și securității în muncă. Un băiat, în pauză, a călcat pe acel jar încins și s-a ales cu o arsură de gradul II. Acest fapt s-a dovedit cu un act medical, emis de către spitalul Oravița pentru că acolo a fost dus. Însă, atunci totul a rămas sub tăcere, el trebuia să declare acest fapt”, afirmă cadrul didactic.

„Domnul primar își permite să îmi facă asistență la ora de română! La momentul respectiv nu am știut că el a terminat facultatea de litere, sigur am făcut o ironie! L-am refuzat categoric, nu i-am permis pentru că cei competenți să facă acest lucru sunt cei din cadrul ISJ, metodiștii și inspectorii, chiar și directorul pentru a se asigura de buna desfășurare a activității, de demers și așa mai departe. Treaba pe care o are el nu este de natură pedagogică, el răspunde doar administrativ.

În timpul unei ore de română, o garnișă grea, de lemn, care ar fi trebuit asigurată, mi-a picat în cap când predam. Nimeni nu s-a sinchisit să-mi dea o mașină, făcându-se chiar puțin haz pe baza acestui eveniment!”, mai spune Adina Jura, profesoară de limba română la școala din Goruia.

Dascălul a precizat că la începutul anului școlar 2020-2021, primarul, împreună cu un grup de părinți, care se aflau în curtea unității de învățământ, i-ar fi blocat accesul în școală agresând-o fizic și verbal.

De ce l-am luat pe tatăl meu cu mine? – pentru că asta a fost întrebarea primarului- astfel că în vederea evitării unui posibil scandal, m-am gândit că ar fi bine să îl iau pe tatăl meu cu mine. Tatăl meu nu a participat la ședințe cu mine, așa cum spune, nu am găsit în nicio lege că acest lucru este ilegal, să stea în curtea școlii!

A fost și poliția pentru că eu am chemat-o pentru că mi-a fost frică, iar deși eu am primit o palmă, mie mi-au dat o sancțiune contravențională. Am dovezi, există filmare cum vin spre mine.

S-a făcut o sesiune live fără acordul meu, eu nu sunt persoană publică! O să vedeți ce măgării spun, defăimare, este caz penal”, a mai spus Adina Jura.

Dascălul afirmă că situația privind lipsa de cunoștințe a elevilor la această disciplină se datorează faptului că aceștia nu vor să învețe.

Oricât m-aș chinui și orice metodă aș aplica, nu vor să învețe, fac orice altceva dar nu vor să învețe. M-au filmat și m-au înregistrat cu telefonul în clasă!”

Profesoara de română spune că a fost hărțuită zilnic de noua conducere administrativă, în schimb fostul primar chiar a felicitat-o pentru rezultatele bune obținute de elevii săi în anul 2019.

Mi se pare o acuză mincinoasă că i-aș fi dat directorului cu hârtiile în cap! Cu ce hârtii? Cu topul? Că nici nu pot să-l ridic, eu sunt în concediu medical de o lună și câteva zile. Să vină să-și susțină acuzațiile acestea nefondate și dacă nu, să spună de unde știe această minciună, domnul director nici nu știe de așa ceva.

Apoi, la început, când orarul era provizoriu, normal că mai greșeam, mai întrebam, trebuia să întrebăm la ce clasă mergem! Într-un liceu mare, probabil că m-aș pierde!

Acum trei ani, când primarul zicea că a început declinul, am avut 5 elevi care s-au prezentat, în clasă erau șase, unul era cu cerințe speciale, toți au promovat, la matematică nu au promovat! O fată a luat 6.90 la limba română”.

Totodată, profesoara de română se întreabă retoric cum un angajat al primăriei poate să conteste avizul medicinei muncii, pentru că nu are facultatea de medicină, sau să conteste răspunsul ISJ-ului.

Cum poate să spună că a fost o inspecție de fațadă. Văd că vrea să pornească un război și cu ISJ-ul și cu medicina muncii.

Vă dau referințe de la școli unde am fost felicitată de doamna Simona Lance pe care am suplinit-o doi ani de zile, pentru felul în care m-am comportat și în care au asimilat elevii cunoștințele și părinții au fost foarte mulțumiți. Se pot lua referințe de oriunde, nu am avut nicio altercație, toată lumea a fost mulțumită!

Dacă nu aș fi fost titulară la școala asta, aș fi plecat de mult, dar mi-am obținut titulatura cu 7.50, că tot mă trăgeau la răspundere de ce nu m-am dus la o școală de prestigiu din Reșița, dar nu e după mine, nu pot să-mi aleg eu ce vreau!”, mai spune dascălul de limba română.

Dacă în primă fază nu a răspuns atacurilor și defăimărilor,  profesoara Alina Jura s-a decis acum să depună o plângere penală împotriva celor vinovați, în frunte cu primarul pe care îl acuză de foarte multe abuzuri.

„Pentru a demonstra că toate acuzațiile aduse de către domnul primar sunt mincinoase și nefondate îl provoc la o dezbatere live, la orice televiziune pe care o propune dumnealui. În caz că refuză, voi alege eu un post de televiziune. Așa se observă cum acuzele aduse sunt false și dânsului îi este teamă”, este concluzia profesoarei de limba română, formulată la dreptul la replică.

Citește și Revoltă la școala din Goruia! „Nu se face română în școală și profesoara îl lovește pe director cu hârtiile în cap!”

 Lorena POENARU

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

 1. zero

  “Profesoara de română spune că a fost hărțuită zilnic de noua conducere administrativă, în schimb fostul primar chiar a felicitat-o pentru rezultatele bune obținute de elevii săi în anul 2019.”

  Cum, fostul primar nu a fost fochist?

  Raspunde
  1. Adina

   Da! Fostul primar nu a fost fochist! Actualul primar este fost fochist, un fel de ”femeie de servici” în școală, adică un analfabet, care probabil și-a făcut liceul la seral, a luat bacalaureatul pe brânză și facultatea pe banii de pe brânză. Cum își permite un complexat analfabet să intre în clasă peste un profesor și să-l jignească? Cine îi dă dreptul să facă așa un abuz? Peste un profesor în clasă nu are voie să între nici ministrul învățământului. Așa că doamna profesoară trebui neapărat să-l dea în judecată pe trogloditul de primar, pentru încălcarea statutului cadrului didactic. Nu orice muncitor de întreținere, femeie de servici sau portar poate să își permită să atace un profesor, numai pentru că este pe o funcție aleasă politic. Doamna profesoară, dă-i în judecată că îi câștigi!

 2. Marius

  Aceasta școla ar trebuii închisă. Eu am transferat copii la Reșița din cauza comportamentului unor cadre didactice. Nu din cauza profesoarei in cauză. Dar concluzia este că acest “fochist” se chinuie să mențină funcțională școala, din dorința de a avea macar o școală în întreaga comuna. Iar osteneala lui este “rasplatita” din plin de cadrele didactice. Îmi aduc aminte in anii trecuți când primăria abia aduna ceva bani din încasări, iar contabila scolii când vedea că sunt banii, imediat le găsea întrebuințare, fara să instinteze pe nimeni. Asta nu se vede…. Și atunci este normal că și Primarul sa aibe unele pretenții sau să solicite profesionalism din partea cadrelor didactice. Cere prea mult???? daca cere prea mult, eu ii dau un sfat: SA II LASE SOMERI!!!

  Raspunde
  1. Alin

   Macar a avut curajul sa isi dea numele si sa spuna ce se petrece cu adevarat in scoala, din punct de vedere administrativ . Nu cred ca intr-o scoala de sat unde fostul ,,fochist sef,, declara ca sunt putini elevi , acestia se omoara cu invatatul . Intotdeauna se gaseste un tap ispasitor si aici a fost doamna de romana al carui nume l-am si aflat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei