Profesoara Lenuța Ciurel face cuplu cu Ioan Benga la conducerea Inspectoratului Școlar Caraș-Severin!

modelmic

Instalată oficial în funcția de inspector școlar general adjunct, prof. Lenuța Ciurel și-a manifestat la primul discurs, în noua postură, preocuparea pentru creșterea actului educațional în Caraș-Severin și progresul școlar. Ciurel a fost vreme de 17 ani director adjunct al Liceului Economic, astăzi Colegiul Economic al Banatului Montan iar de la aceeași instituție de învățământ a plecat spre inspectorat din postul de director general al Colegiului .

Ceremonia de instalare a noului inspector general școlar adjunct a avut parte de discursurile vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Flavius Nedelcea, cel care a ținut să o felicite pe Lenuța Ciurel pentru noua funcție și i-a transmis toată încrederea în experiența și profesionalismul profesorului și managerului Ciurel, în vreme ce prefectul județului Caraș-Severin, Matei Lupu, a dat citire ordinului ministrului educației Liviu Pop, de numire a profesorului  Lenuța Ciurel în funcția de inspector școlar general adjunct.

IMG_5906

„Astăzi emoțiile mă încearcă iar cei care mă cunosc știu că nu sunt genul de om emotiv. Am venit la Liceul Economic și de Drept Administrativ cu repartiție guvernamentală iar astăzi îmi dau seama că este pentru prima dată, după atâția ani, când îmi voi desfășura activitatea într-o altă instituție.

Consider că m-am format ca profesor la Colegiul Economic unde am acumulat experiența ca dascăl și ca manager de școală până astăzi. Îmi voi pune la dispoziție toată experiența acumulată, pentru a crește calitatea rezultatelor învățării la nivelul învățământului cărășean pentru că astăzi încheie ciclul gimnazial elevi chiar și cu medii de 2; voi susține inițiativele școlilor și ale CCD-ului pentru accesarea și implementarea de proiecte europene. Ne dorim să gândim european, să fim europeni, dar să ne punem problema să avem și rezultate comparabile la nivel european“, a ținut să transmită prof. Lenuța Ciurel, inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar din Caraș-Severin. În locul domniei sale, pe postul de director general al Colegiului Economic al Banatului Montan va fi numit profesorul Marius Cornici.

„Este un lucru bun ceea ce s-a întâmplat astăzi. Suntem în formulă completă și vom definitiva și noua organigramă a ISJ Caraș-Severin. Reușim după un efort considerabil să transmitem la Ministerul Educației, în peste 250 de pagini, starea învățământului cărășean. Demarăm activitatea noastră, desigur după ce vom rezolva și situația noului inspector pe probleme de audit, probabil va fi detașat cineva pentru această funcție. Ziua de joi, 5 octombrie, Ziua Mondială a Educației, conform contractului colectiv de muncă ar trebui să fie liberă pentru cadrele didactice. Așadar la treabă!“, le-a transmis prof. Ioan Benga, inspector general școlar al ISJ Caraș-Severin.

Cuplul de inspectori generali Ioan Benga – Lenuța Ciurel, numiți la conducerea învățământului din Banatul Montan de guvernarea social-democrată, înlocuiește ultima redută ex-democrat-liberală de la conducerea ISJ Caraș-Severin, formată din inspectorii generali Adrian Doxan și Mircea Iacob Meilă.

Sergiu TABAN  

Distribuie pe:

Stiri similare

9 Comentarii

 1. Rusmir Ionel

  Nu reiese din prezentare , a cui a fost ideea numirii Distinsei Doamne Profesoare in / pe aceasta onoranta si dificila postura , il felicit . Sant convins ca Doamna Profesoara Lenuta Ciurel va dovedii in foarte scurt timp tuturor si in special ceror care au marginalizat-o in trecutul recent , Va dovedii tuturor valoarea si daruirea totala pentru invatamantul carasan. In colaborarea cu Domnia Sa o buna bucata de timp ne-a demonsrat ca este un deosebit coleg , initiator de idei cu realizare imediata in practica , este aproape de colegi la bine si mai ales la greutatii.SUCCES .

  Raspunde
 2. Toader

  Dar cum era,Leano draga, cand ii injurai pe PSD-isti, chiar ii dadeai dracului, tu dedicata PD-ului?Nu ti-e PUTIN rusine?Macar de alti colegi ,fosti colegi de partid?Dar stim, tiganul tot tigan ramane!Bulibasa stie!

  Raspunde
 3. Maria Dragila

  Atatea felicitari frate. Inteleg sa fie promovat la un concurs sau o realizare. Va monitoriza calitatea educatiei cum a monitorizat corigentele la chimie in anii 2000-2007? Ca fosta eleva sunt socata si furioasa numai aducandumi aminte ca am fost lasata corigenta in fiecare an si am stat zile intregi la rexaminare la cabinetul ei. Eram dublu decat Avram la mate. E socant sa vad cine va avea grija de calitate si de elevi. Partidul chiar nu are limite sau oameni?

  Raspunde
 4. La fel de revoltat, dar din motive inverse

  Maria, nici nu ma mir ca erai corigenta in fiecare an. Daca nu esti in stare sa scrii nici dupa ce ai studiat 7 ani liceul (2000-2007????) cum sa fi invatat chimie? Cred ca ar fi cazul sa iti cumperi un manual de limba romana pentru clasa a 4-a, ai mai avea o sansa.

  Raspunde
 5. Din casa

  Adevarul ca numele,, lenuta “e predestinat pt a fi inspector general plin si domnia sa benga director la radio resita ca de saalariul e barosan acolo.pt curiozitatea celui care a intrebat cum a ajuns cucoana acolo,simplu,cand mocioalca promite se si tine de cuvant,cum de va mai rabda pamantul ,scoala romaneasca e la pamant si voi .va schimbati precum chilotii

  Raspunde
 6. Din casa

  Cine stie lenut o daca l mai vulcanizezi pe mocioalca in continuare poate ajungi si ministrul invatamantului,tara asta saraca chair e fara sansa,fara viitor,pacat,incepusem ca un popor brav,demn,cu origini sanatoase

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei