Profesorul Ioan Benga, noul director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin!

modelmic

O nouă schimbare operată de conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin în peisajul cultural din Banatul de Munte.

După expirarea mandatului de director interimar al lui Titian Puichiță, care a condus instituția de la începutul lunii decembrie și până în prezent, decizia Consiliului Județean a fost aceea de a-l nominaliza în rolul de manager pe actualul inspectorul general școlar, prof. Ioan Benga. După ce a fost ales deputat în Parlamentul României în 2012, atunci când Benga lăsa Inspectoratul Școlar din postura de inspector general adjunct, în 2018, cunoscutul cadru didactic renunță la șefia aceleiași instituții pentru a trece în slujba culturii tradiționale din Banat.

Originar din satul Șoșdea, comuna Măureni, profesorul Ioan Benga este un recunoscut iubitor al folclorului din Banatul de Munte, al graiului neaoș bănățean și al meșteșugurilor din moși strămoși, fiind organizator a numeroase spectacole tematice legate de cântecul, jocul și poezia din Banat.

Ioan Benga nu a dorit să comenteze nominalizarea Consiliului Județean Caraș-Severin pentru funcția de director interimar al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin. Cel mai probabil, viitorul inspector general școlar din Caraș-Severin va fi actualul inspector general adjunct de la ISJ, prof. Lenuța Ciurel. Cine vor fi secunzii doamnei Ciurel? Asta vom vedea în perioada următoare…

Sergiu TABAN

Stiri similare

2 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei