Profit uriaș la Aquacaraș, susține primarul Mălăiescu! „Cu banii ăștia făceam canalizare ca la Las Vegas”

modelmic

 

Profitul societății Aquacaraș din ultimii 10 ani a fost unul uriaș, conform calculelor făcute de primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu. Potrivit edilului, doar agenția din Oțelu Roșu a companiei de apă și canal a avut un profit de aproximativ 3 milioane de euro. Dacă acești bani ar fi ajuns la bugetul local, problema apei și a canalizării ar fi fost de mult rezolvată, susține Mălăiescu.

Decizia din 2007 de a preda către Aquacaraș rețelele de apă și canal a fost cel puțin nefericită sau pripită. Dacă facem un calcul să vedem câți bani plătim noi co-finanțarea la Aquacaraș și dacă facem un calcul că agenția Aquacaraș din Oțelu Roșu are încasări de undeva de 200.000 de euro pe lună, sunt niște cifre care spun foarte mult. Agenția Aquacaraș de la Oțelu Roșu face un profit de 20.000 de euro pe lună, după ce scădem angajații, cheltuielile și așa mai departe.

Dacă înmulțim 20.000 de euro cu 12 luni, vedem că ne dă 240.000 de euro, înmulțit cu 11 ani, ne dă o cifră imensă, aproape 3 milioane  de euro. Dacă acești bani se regăseau în bugetul local al Primăriei Oțelu Roșu, cred că făceam canalizare ca la Las Vegas. Și nu exagerez cu nimic”, a precizat pentru Reper 24, primarul Luca Mălăiescu.

Filipescu, cea mai bună soluție pentru Aquacaraș, este de părere Mălăiescu!

Cum trecutul nu mai poate fi schimbat, Mălăiescu speră ca lucrurile să se redreseze într-un final și la Aquacaraș, mai ales că zvonurile privind o inevitabilă schimbare la conducerea instituției sunt tot mai puternice. Primarul orașului de pe Valea Bistrei a înaintat și numele celui pe care îl consideră în acest moment ca fiind cel mai potrivit pentru a prelua frâiele societății, Gheorghe Filipescu, în prezent director tehnic în cadrul companiei.

Din punctul meu de vedere, dacă aș fi fost directorul general al Aquacaraș, cu siguranță în maxim șase luni de zile, și aici nu vreau să par subiectiv, aș fi putut să spun lucrurilor pe nume și să spun dacă această societate mai poate fi revigorată sau nu”, a mai adăugat Mălăiescu.

Diana RADU

Stiri similare

6 Comentarii

 1. Emilut

  Făcea mai mult de o grămadă.
  Pe strada Ecaterina Teodoroiu și pe strada Avram Iancu, la fiecare ploaie mai serioasă, refulează canalizarea într-o veselie, iar oamenii sunt nevoiti să stea să se uite cum le trece rah … atul prin fața casei.
  Problema persistă de cel puțin 6 ani, iar străzile de mai sus au fost sparte pentru înlocuit rețeaua de apă și canalizare. Dar a fost primăria interesată ?
  Evident că nu.
  Doar cu astfel de subiecte mai apare și primarul prin presa locală să-și mai facă campanie electorală.

  Raspunde
 2. Tălmaciu

  Filipescu este alegerea cea mai Smart! Consproiect, afacerea lui de succes l-am lãsat, pe el și pe cei ce-au avut neșansa de-a face afaceri cu el, în chiloți de tablã.

  Raspunde
  1. Zero

   Nu exagera Talmaciule. Pe unii ia si imbracat pentru ca au murit si le-a facut costum din lemn de brad. Dar poate isi cumpara si el unul ca este cu inima in copci si la cat o fost blestemat se mai si implineste.

  1. Emillut

   Se poarta acuma. Asfalt, canalizare, asfalt, apa si iar asfalt.
   Intra procentele in buzunarele primarului, ca altfel nu-si permitea sa schimbe masinile familiei pe un salar de primar.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei