Programul „Cornul și laptele” pentru școli, preluat de Primăria Reșița!

lapte

Programul pentru școli în România, pentru perioada 2020-2023, așa numitul proiect „Cornul și laptele”, a fost preluat de la Consiliul Județean Caraș-Severin de către Primăria Reșița.

Programul „Cornul și laptele” prevede acordarea gratuită pentru preșcolarii din grădinițele cu program normal de 4 ore de stat autorizate sau acreditate și particulare acreditate și pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și particular de fructe și legume proaspete, lapte și produse lactate și de produse de panificație în limita unei valori zilnice pentru un preșcolar sau elev.

Dacă până acum la nivel județean se făceau achizițiile, ni s-a permis, dacă dorim să preluăm pentru orașul Reșița această acțiune, această activitate, știind că în trecut au fost multe discuții pe cum s-a încredințat, cine a luat „Cornul și laptele”, am decis cu colegii mei de la Direcția pentru Învățământ să preluăm noi activitatea pentru Reșița și sper să reușim să avem un corn proaspăt sau un iaurt proaspăt, să nu facem tot felul de greșeli care s-au făcut în trecut”, a declarat primarul Reșiței, Ioan Popa.

Programul „Lapte şi corn” a fost iniţiat ca program naţional, în 2002, iar din anul 2007, o parte din cheltuielile pentru furnizarea laptelui au început să fie rambursate din fonduri europene.

Programul se adresează preşcolarilor din grădiniţele de stat şi private şi elevilor din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat şi prevede acordarea zilnică de lapte (UHT şi pasteurizat) sau produse lactate (din lapte fermentat care conţin cel puţin 90% din greutate lapte tratat termic: iaurt simplu, lapte bătut, sana sau chefir) în cantităţi de 200 ml şi de produse de panificaţie (cornuri sau batoane şi produse derivate: covrigi simpli sau biscuiţi uscaţi) în ambalaje de 80 g/unitate.

Până în anul şcolar 2012-2013, implementarea programului s-a putut realiza la nivelul unităților administrativ teritoriale, prin hotărârea consiliului judeţean, apoi din anul școlar 2012-2013, legislaţia s-a modificat în sensul derulării exclusiv prin consiliile județene. Din anul școlar viitor, programul va fi însă derulat de către Primăria Reșița pentru școlile din municipiu.

 

Lorena POENARU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei