Programul laptele, cornul și fructele a fost reluat pentru elevii cărășeni

a

Din această săptămână, elevii care au început semestrul 2 în scenariul verde beneficiază de programul guvernamental intitulat „Cornul și laptele“. Astfel, elevii din clasa pregătitoare, clasele I-VIII și preșcolarii din grădinițele cu program normal primesc, începând de luni, 8 februarie 2021, aceste produse, după cum urmează:

Produse lactate: Lapte UHT , 200 ml, 3 zile/săptămână (luni, marți, miercuri)

Produse de panificație, zilnic; corn/baton 3 porții – luni, marți, miercuri și biscuiți uscați/covrigi – 2 porții – joi și vineri

Fructe (mere) – 2 zile/săptămână (joi și vineri)

De aceste produse vor beneficia doar elevii și preșcolarii prezenți la cursuri, în școală sau grădiniță. Elevii care vor participa la cursuri online nu vor beneficia de produsele din cadrul Programului datorită lipsei unei reglementări legale în această privință. Numărul total de preșcolari și elevi din Caraș-Severin care beneficiază din această săptămână de programul „Cornul și laptele“ este de 24.298, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, prof. Ion Chiosa. Programul se updatează săptămânal, în funcție de numărul elevilor care participă efectiv la cursuri, ținând cont de scenariul epidemiologic.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. CGG

  ”Programul se apdatează săptămânal funcție de numărul elevilor care participă efectiv la cursuri, funcție de scenariul epidemiologic.”
  – Programul se ”actualizează” săptămânal pentru că textul este în limba română iar cuvântul ”apdatează” ca și verbul în această cauză (”a apdata”) nu există pe nicăieri în vreun dicționar românesc. În niciun dicționar de pe planeta asta. Probabil, articolul ăsta are primordialitate cuvântul în cauză fiind abia acum inventat. Nici măcar forma englezificată (știi cum e… noi întotdeauna, ca să ne dăm dejtepți, folosim romgleza ca limbă jurnalistică) nu există în dicționarele românești dar măcar sună și arată altfel ”updatează”, ”a updata” cu toate că, repet, și forma asta este inexistentă, neinclusă în niciun DEX.
  – ”funcție de scenariul epidemiologic” exprimare incorectă deoarece există o cauzalitate directă, cu influență directă a scenariului epidemiologic asupra participării elevilor la cursuri. Exprimarea corectă este ”în funcție de scenariul epidemiologic” cu obligativitatea folosirii prepoziției ”în” care induce raportul cauzal.
  Vorba lui Nica: v-am pupat brusc!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei