Programul RABLA și-a primit astăzi startul și în Caraș! Până la 45.000 de lei – primă de casare, în schimbul mașinii vechi

modelmic+editorial

 

Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus pot fi accesate începând de astăzi de cărășenii persoane fizice şi juridice. Astfel, pentru casarea unui autoturism se pot primi voucherele de 6.500 de lei la Rabla Clasic şi de până la 45.000 de lei pentru programul Rabla Plus. Sesiunea de accesare va fi deschisă până la 15 decembrie.

Programul Rabla Clasic este destinat maşinilor obişnuite și are pentru acest an un cuantum al primei de casare de 6.500 de lei şi se acordă pentru achiziționarea unui autovehicul nou al cărui sistem de propulsie să nu genereze mai mult de130 g CO2/km.

La această primă de casare se adaugă, după caz, și un ecobonus de 1.000 de lei care se acordă la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km în regim de funcţionare mixt şi/sau un ecobonus în valoare de 1.700 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.

Programului Rabla Plus este destinat maşinilor electrice şi hibrid-eco și presupune acordarea unui voucher de 45.000 de lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau 20.000 de lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid plug-in cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km.

În cazul în care solicitantul casează o maşină obișnuită, mai veche de 8 ani, şi decide să achiziţioneze un autovehicul nou electric, beneficiază atât de prima de casare de 6.500 de lei prevăzut în programul Rabla Clasic, cât şi de ecotichetul de 45.000 de lei, pentru o mașină nouă electrică, respectiv  20.000 de lei pentru un autoturism nou hibrid plug-in.

 

Alexandra JURCA

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei