Programul „Rabla” va demara în martie! „Ne propunem un număr de minim 60.000 de vouchere”!

modelmic

Programul „Rabla” va demara în luna martie, a anunțat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe. Conform acestuia numărul de vouchere va fi de minimum 60.000. În ceea ce privește programul „Rabla Plus”, numărul voucherelor va crește cu 20%.

Programul «Rabla» este cel mai vechi program pe care îl derulează Administrația Fondului pentru Mediu. Acesta este și cel mai longeviv. Important e că în ultimul an a funcționat și ne propunem ca pentru 2020 să creștem numărul de vouchere pe care le acordăm.

Am avut discuții inclusiv cu premierul României și cu cei din industria auto și pentru 2020 ne propunem un număr de minim 60.000 de vouchere pentru «Rabla Clasic».

Programul va demara în luna martie și a rămas să stabilim cu colegii din minister și cu cei din Administrația Fondului pentru Mediu, săptămâna viitoare, care va bugetul și care vor fi exact etapele în care va fi demarat. Vreau ca atunci când informăm cetățenii, care sunt beneficiarii acestui program, să ne ținem de termene, pentru că au fost programe derulate de Ministerul Mediului care efectiv au avut termene decalate și de aici pleacă neîncrederea populației în actul guvernamental.

Sincer, eu nu-mi doresc acest lucru”, a declarat Alexe la Digi24.

Potrivit ministrului, de la înființarea Programului „Rabla”, cel puțin 600.000 de autovehicule au fost scoase din uz și au fost achiziționate circa 550.000 de autovehicule noi.

În ceea ce privește Programul „Rabla Plus”, Alexe a precizat că valoarea voucherului va fi de 10.000 de euro, iar numărul de tichete ar putea crește cu până la 20% față de ediția anterioară.
Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei