Proiect ambițios al Teatrului din Reșița! Toți elevii din municipiu, invitați la simpozionul „Val Verde”!

 modelmic

Teatrul de Vest din Reșița organizează în aceste zile o manifestare culturală de amploare, în care își dorește să implice toți elevii din municipiul de pe Bârzava. Simpozionul de Teatru „Val Verde” se întinde pe parcursul a patru zile, începând de astăzi, și va cuprinde o serie întreagă de acțiuni, spectacole de teatru, ateliere de creație, de pictură, sculptură și chiar magie. Evenimentul este organizat în colaborare cu Școala de Teatru Dan Mirea, Asociaţia Victoria Media Art Reşiţa, Primăria şi Consiliul Local Reşiţa.

Simpozion se adresează copiilor de toate vârstele, începând de la cei de grădiniță până la elevii de liceu. Aceștia vor avea posibilitatea, pe lângă spectacolele de teatru oferite de noi, să participe efectiv al ateliere de creație. Vor fi călăuziți spre artă de către artiști profesioniști și de către actori, păpușari, care vor aduce arta păpușăriei pentru publicul nostru, copiii vor avea nu doar posibilitatea să vadă mânuirea păpușilor precum și procesul de creare a unei păpuși. Vom avea un atelier de pictură, un atelier de sculptură, de teatru, de magie”, a explicat din partea organizatorilor, actorul Dan Mirea.

La această primă ediție a simpozionului Val Verde, organizatorii se așteaptă la o participare zilnică a câtorva sute de elevi, care vor lua contact cu și vor putea urmări munca unor trupe de teatru din București, Târgu Mureș, Sighișoara, Timișoara și Reșița. Pe parcursul celor patru zile ale manifestării, actorii invitați vor prezenta în fața copiilor nu mai puțin de 20 de spectacole de teatru. Toate vor putea fi vizionate gratuit de către participanți.

Intenția organizatorilor era ca Simpozionul Val Verde să se desfășoare în stațiunea Secu, la complexul Turist, dar aceștia au anunțat că în caz de vreme nefavorabilă activitățile se vor muta în incinta Palatului Cultural din Reșița.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei