Proiect ambițios la Reșița! Primarul Popa vrea să doteze școlile cu echipamente IT în valoare de aproximativ 3.000.000 de euro

modelmic

Proaspăt învestit primar pentru alți patru ani, edilul Ioan Popa a și convocat o primă ședință a Consiliului Local Reșița și s-a prezentat în fața consilierilor locali cu două proiecte ambițioase, care vizează obținerea de finanțare europeană pentru dotarea școlilor din municipiu cu echipamente IT în valoare de aproximativ trei milioane de euro, dar și cu materiale igienico-sanitare necesare în această perioadă de pandemie.

Primul proiect vizează achiziționarea a 6870 de tablete pentru școli, 640 de laptopuri și 245 de sisteme interactive și table electronice. „Este un proiect extrem de ambițios, un proiect frumos, care sunt convins că va avea succes. Vorbim de aproape 7.000 de tablete, vorbim de peste 600 de laptopuri, iar acele sisteme de interacțiune între profesori și elevi vor ajuta foarte mult în școala online. Este un proiect pe care sunt convins că îl vom câștiga. Reșița are undeva de 12.000 de elevi, deci prin acest proiect asigurăm undeva la 60% din necesar”, a precizat primarul Ioan Popa.

Proiect va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Competitivitate Axa prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă Prioritatea de investiții 2c. – Consolidarea aplicațiilor TIC pentru e-guvernare, e-învățare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate Obiectiv Specific OS 2.4 – Creșterea gradului de utilizare a Internetului Acțiunea 2.3.3 – Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură – SECȚIUNEA E-EDUCAȚIE.

În primăvara acestui an, administrația locală reșițeană a achiziționat, din fonduri proprii, peste 600 de tablete pentru a fi folosite de elevii reșițeni care nu dispuneau de astfel de dispozitive și în consecință nu puteau participa la cursurile online.

Citește și Primăria Reșița achiziționează peste 600 de tablete pentru elevii din oraș! „Nu trebuie să limităm dreptul la educație niciunui copil”!

Cel de-al doilea proiect aprobat în ședința de ieri vizează asigurarea de materiale igienico-sanitare SARS-COV-2 pentru unitățile de învățământ din Reșița.

Este un proiect de 1,2 milioane de lei. Aici vorbim de dezinfectanți, de dispensere, de măști, mănuși, de toate echipamentele necesare astfel încât scoala să se desfășoare în bune condiții”, a precizat primarul reșițean.

Proiectul va fi depus spre finanțare pe Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

 

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Alegătorul.

    Se finanțează până apare vaccinul anticovid in decembrie 2020, așa cum a spus ministrul liberal al sănătății? Sau până in aprilie 2021? Domnule primar, duceti-l pe domnul Dunca la SPITALUL DE PE STRADA CRISAN (ăla de boli infecțioase) si veți vedea moartea cu ochii. Acolo mori de infecțiile din spital, intri in depresie cand vezi clădirea sin saloanele . Păcat de personalul de acolo. Este adevărat ca la renovarea urgentă a unui spital nu “pica” ca la un proiect european (Apropos, ciorditi bani europeni “ca Covesi “va apară pe cei din PPE )

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei