Proiecte europene de peste 7 milioane de euro la Oravița! „Toate vor fi implementate cu succes”, asigură Ursu!

modelmic

Până în prezent, Primăria Orașului Oravița are în derulare nu mai puțin de 7 proiecte obținute din fonduri nerambursabile. Valoare lor depășește 33,5 milioane de lei (peste 7 milioane de euro).

Proiectele propuse sunt în diferite faze de implementare. După cum Reper 24 a mai informat, câteva edificii din Oravița urmează să fie reabilitate în perioada următoare: Teatrul Vechi „Mihai Eminescu”, în cadrul unui proiect cu o valoare de 9.556.400 (se află în faza de realizare a proiectului tehnic și are ca termen de finalizare luna iulie a anului 2020); fosta clădire a primăriei vechi, unde va funcționa un muzeu al Văii Carașului, proiect ce se află tot în faza proiectului tehnic de execuție și care are o valoare de 5.489.841 lei (termenul de finalizare al execuției lucrărilor este preconizat pentru februarie 2019); refacerea Pieței Agroalimentare din Zona Gării, proiect ce are o valoare a execuției de 2.571.844 lei și care se află în faza de licitație a constructorului. Tot pe fonduri europene se dorește înființarea unui centru social pentru bătrâni, investiție ce se ridică la 2.256.945 lei și care se află în fază de licitație pentru întocmirea proiectului tehnic, termenul de finalizare fiind noiembrie 2020.

Citește și: 10 milioane de lei pentru Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oravița

Citește și: Administrația Ursu mai dă o lovitură! Piața Agroalimentară a primit finanțare pentru reabilitare

Alte proiecte sunt în fază avansată de evaluare, șansa ca ele să fie finanțate fiind extrem de mare.

„Avem în derulare foarte multe proiecte. Și, totodată, lucrăm la altele noi pentru a le depune în timp util pe mai multe linii de finanțare. Este drept că nu suntem la momentul în care să demarăm lucrările, deoarece sunt proceduri specifice ce trebuiesc urmate și ele sunt cam greoaie. Însă acestea sunt regulile și nu putem decât să le respectăm. Spun toate acestea pentru că tot circulă zvonuri că proiectele sunt doar pe hârtie și doar ne lăudăm cu ele. Nimic mai fals și-i îndemn pe orăvițenii mei să aibă răbdare pentru că toate proiectele vor fi implementate cu succes și viața din urbea noastră se va îmbunătăți într-un mod semnificativ. Legat de proiectul de mobilitatea urbană, menționez că Planul de mobilitate urbană durabilă al orașului Oravița vizează îmbunătățirea accesibilității zonei urbane și asigurarea unei mobilități durabile și a unui transport de înaltă calitate în interiorul zonelor urbane și pe arterele de penetrație către acestea”, a declarat în exclusivitate, pentru Reper24, primarul orașului Oravița, Dumitru URSU.

Citește și: Primarul Ursu dă lovitura! Transport public de nivel european la Oravița!

Citește și: Încă o finanțare europeană pentru Oravița! Fosta clădire a UFET-ului urmează a fi restaurată și transformată în muzeu

Sergiu TABAN

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei