Proiectele lui Hurduzeu, blocate de consilierii liberali! În numele Primăriei Reșița!

modelmic

Două proiecte de hotărâre cu privire la valorificarea unor spații din fosta Unitate Militară din Reșița au fost respinse de consilierii județeni liberali. Aceștia și-au motivat decizia prin faptul că Primăria Reșița a trimis în urma cu câteva luni o solicitare Consiliului Județean Caraș-Severin prin care cereau preluarea spațiului, având intenția de a amenaja aici un centru pentru copiii cu probleme.

Președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, și vicepreședintele Flavius Nedelcea au propus spre aprobare consilierilor județeni în ședința ordinară pe luna august două proiecte de hotărâre care vizau fosta Unitate Militară din Reșița, aflată în administrarea forului județean. Pe de o parte se dorea acordarea unui drept de administrare a unui spațiu din respectiva clădire către Casa de Asigurări de Sănătate, care intenționa să amenajeze acolo o arhivă,  iar pe de altă parte, scoaterea la licitație a unei suprafețe de peste 400 de metri pătrați.

Fiind vorba de proiecte de patrimoniu, pentru a fi adoptate era necesar votul a două treimi din aleșii județeni, voturi care nu au fost însă întrunite, consilierii liberali abținându-se de la vot.

Din ce știm noi ați avut o solicitare din partea Primăriei Municipiului Reșița să dați aceste spații ale fostei Unități Militare pentru ca Primăria Reșița să facă acolo un centru pentru copiii cu probleme și situații speciale. Până acum nu au primit niciun răspuns. Am avut o discuție și cu colegii și întrucât se vede așa o părtinire, părerea mea este că ar trebui amânate aceste proiecte până este invitată și Primăria Reșița, ca să nu fie afectat un proiect mai mare. De aceea noi, grupul liberal, ne vom abține de la cele două proiecte”, și-a motivat decizia liderul grupului liberal, Ioan Cojocariu.

„Da, este o solicitare din partea Primăriei Reșița însă, din păcate, la fosta UM nu deținem întreaga suprafață de teren. Sunt suprafețe de teren aflate sub clădire pe care nu suntem intabulați și nu putem să predăm ceva ce nu avem în totalitate. În momentul în care vom avea întreaga suprafață putem discuta despre astfel de lucruri. Dar în acest moment clădirea a fost predată de către Ministerul Apărării Naționale, dar nu a fost reglementat în întregime și terenul de sub această unitate.

De la Primăria Reșița nu a fost nicio cerere privind închirierea sau predarea unei suprafețe de acolo. Era o solicitare de a preda întregul amplasament, fără să fie specificată destinația viitoare a clădirii”, a explicat Hurduzeu.

Președintele Consiliului Județean a mers chiar mai departe și a explicat că, în calitatea sa de președinte al forului județean a depus un jurământ în fața cetățenilor și are datoria de a apăra patrimoniul județului Caraș-Severin. Acesta a comparat fosta unitate militară cu o avere, care nu poate fi înstrăinate pe baza unei simple cereri.

„Ar fi extraodinar de simplu să dau tot ce are județul la alte UAT-uri sau la alte instituții și atunci nu cred că și-ar mai avea rostul această instituție. Repet, UM este un patrimoniu al CJ, și CJ încearcă să valorifice acest patrimoniu. Dacă Primăria Reșița dorește ca acolo să construiască ceva pentru cetățenii județului, evident că suntem dispuși la a discuta despre o formă de parteneriat, de colaborare”, a mai adăugat Hurduzeu.

Cel mai probabil cele două proiecte de hotărâre vor fi reluate într-o ședință viitoare.

Karina TINCUL

 

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  “Era o solicitare de a preda întregul amplasament…”
  Deci, don’ tăiţelu’ “asediază” acum o unitate militară (fostă). Prin “mercenarii” săi din C.J. şi cu un ultimatum de… predare.
  O cere şi pe de pomană dar pentru… valorificare. Caritabilă.

  Deosebire între nevrotici, psihotici şi psihiatrii:
  Nevroticii construiesc castele de nisip,
  psihoticii locuiesc în ele,
  psihiatrii încasează… chiria.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei