Proiecție de film în această seară la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița!

modelmic

 

Proiecție de film în această seară la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița. Va fi prezentat documentarul bulgar „Fiecare zid este o poartă”, în cadrul lansării internațională a sezonului 2019 a Kinedok, un program internațional de distribuție alternativă de film documentar demarat în 2015 de Asociația One World Romania. Lansarea internațională a noului sezon va avea loc la festivalul de film Febiofest din Bratislava și simultan în cele șapte țări partenere, printre care și România.

Prima proiecție în toate țările active în cadrul programului se va desfășura luni, 25 martie, la ora 19:30. Vizitatorii festivalului pot viziona documentarul bulgar „Fiecare zid este o poartă”, de Elitza Gueorguieva, și pot participa la o discuție cu cineasta după proiecția din cinematograful Lumière din Bratislava. Dezbaterea va fi transmisă online, proiectată după finalul filmului în orașele: Brașov, Reșița, Praga, Sofia, Zagreb și Split. Cu ocazia acestei proiecții urmate de o discuție difuzată online cu regizoarea filmului, KineDok se extinde și în spațiul online. Datorită noului serviciu VOD, KineDok va fi online pe toată durata anului.

Documentarul bulgar „Fiecare zid este o poartă” ne transpune în perioada postrevoluționară în Bulgaria, reprezentând anii ’90, selectând momente care dezvăluie cum s-a născut conceptul de democrație în mințile oamenilor din fosta țară comunistă.

În acest sezon, catalogul KineDok numără 14 documentare din șapte țări europene, iar de anul acesta KineDok se extinde și în spațiul virtual pe pagina kinedok.net, unde vor fi accesibile filme din edițiile KineDok trecute.

La Reşiţa, proiecţia va fi organizată de partenerii locali ai programului Kinedok, Universitatea „Eftimie Murgu” şi Muzeul Cineastului Amator. Proiecţia va avea loc în corpul B, sala B.1,  de la ora 19:30.

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei