Proiecții de film în aer liber, în centrul Reșiței! În perioada 7-11 august!

modelmic

Reșițenii vor avea parte de un festival deosebit săptămâna viitoare. Timp de cinci zile vor putea savura filme în aer liber, în plin centru civic. În fiecare seară, de miercuri până duminică, este programată câte o proiecție de film, anunță organizatorii.

Primăria şi Consiliul Local Reşiţa, Casa de Cultură George Suru din Caransebeş şi Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România – U.A.R.F organizează în perioada 7-11 august „Reşiţa Film Festival”. Timp de cinci zile, vor fi difuzate în aer liber filme româneşti consacrate dar şi de actualitate, potrivite pentru toate gusturile”, informează reprezentanții Primăriei Reșița.

La deschiderea festivalului, în data de 7 august, ora 21:00, va fi proiectat filmul “Lotus” cu participarea regizorului Ioan Cărmăzan – Preşedinte U.A.R.F. Cetățean de onoare al județului Caraș-Severin, Ioan Cărmăzan care și-a petrecut copilăria și adolescența la Bocșa, declara în urmă cu câțiva ani că își dorește să realizeze un festival de film în Caraș-Severin, mai ales având în vedere că prin natura poziției pe care o are, de preşedinte al Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, are acces la un patrimoniu de film datând încă din 1955, pe care pot să îl proiectez oriunde, gratuit.

Iată programul complet al „Reşiţa Film Festival”:

Miercuri, 7 august, 21:00 – Deschiderea oficială urmată de „ Lotus” în regia lui Ioan Cărmăzan, 2004;

Joi, 8 august, 21:00 – „Supravieţuitorul” în  regia lui Sergiu Nicolaescu, 2008;

Vineri, 9 august, 21:00 – „Înghiţitorul de săbii” în regia lui Alexa Visarion, 1981;

Sâmbătă, 10 august, 21:00 – „Pup-o mă!” în regia Cameliei Popa, 2018;

Duminică, 11 august, 21:00 – „Bădăranii”  în regia lui Sică Alexandrescu, 1960.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român, Arhiva Naționala de Filme, DACIN SARA – Drepturi de Autor în Cinematografie și Audiovizual – Societatea Autorilor Români din Audiovizual și Alexandrion.

foto: editiadedimineata.ro

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei