Proiectul de restaurare, conservare și dotare a celui mai vechi teatru din țară, în linie dreaptă

proiect teatrul vechi oravita

Proiectul „Lucrări de restaurare, conservare și dotare la Teatrul Mihai Eminescu din Oravița și amenajarea peisagistică a parcului adiacent”, obiective propuse de Primăria Oravița în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5, Prioritate de investiții 5.1, au trecut cu brio de faza evaluării tehnice și financiare.

Proiectul de reabilitare a celui mai vechi teatru din țară, Teatrul „Mihai Eminescu” din Oravița, vizează lucrări la structura edificiului cultural, precum și dotarea cu echipamente de încălzire și ventilație. Totodată, parcul din fața edificiului cultural urmează, tot în cadrul acestui proiect, să fie amenajat peisagistic. Valoarea proiectului este de aproximativ 1,4 milioane de euro.

Conform evaluării tehnice și financiare a proiectului depus la Agenția de Dezvoltare Regională Vest Timișoara, specialiștii agenției au dat verde pentru următoarea etapă de evaluare a investiție propuse de Primăria orașului Oravița la cel mai vechi teatru din țară. Conform notificării primite de la ADR Vest, proiectul depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5, Prioritate de investiții 5.1, a obținut 81 de puncte, calificându-se în ultima etapă de evaluare.

Așadar, șansele ca cel mai vechi teatru din țară să beneficieze de o finanțare de 1,4 milioane de euro sunt foarte mari. „Ne bucurăm că am reușit să trecem cu brio și de această etapă de evaluare și sunt convins că în proporție de 90% vom obține finanțarea pentru acest proiect”, a declarat, pentru Reper24, primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu.

 

John GAVRILESCU

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Eugen

    Ce proiect ? Nu au fost in stare sa instaleze o pompa de apa la centrala termica in 5 ani. E un frig acolo in fiecare iarna. Acum ii mai vezi doar prin presa de la judet ca in oraș nu e unu. Orașul gropilor cu jurnaliști. Pana in campanie, o sa ne multumim cu propaganda centrala si locala. Baietii mai usor cu vraja si fanfara !

    Raspunde
  2. Pingback: Oravita | Luminita Jivan

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei