Proiectul liberalului Rujan a fost aprobat de Consiliul Județean Caraș-Severin!

cj

 

Consilierii județeni cărășeni au aprobat în ședința de săptămâna aceasta un proiect de hotărâre inițiat de liberalul Dumitru Rujan, poreclit Prâslea, chiar de colegul de partid, Ioan Cojocariu. Prin proiect, Consiliul Județean își arată practic disponibilitatea de a încheia parteneriate cu unitățile teritorial-administrative din județ în vederea depunerii de proiecte în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării – SUERD.

Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi în regim de urgență și a fost votat după mai bine de jumătate de oră de discuții. Invitat să își prezinte inițiativa, Dumitru Rujan s-a limitat să spună că proiectul este o mână întinsă pentru primăriile din județ, având în vedere că unele nu au aparat de specialitate care să pună la punct un documentația necesată atragerii de fonduri europene, iar alții nu pot să pună cofinanțarea cerută în astfel de cazuri. „Am scris tot în proiect”, a adăugat Rujan, moment în care Ioan Cojocariu a preluat mingea și a devenit practic defensorul proiectului, motivând că „prâslea” este la fel ca scriitorii care se pricep mai bine la scris decât la vorbit.

Se va analiza fiecare caz în parte. Sunt primării care au bani de cofinanațare, dar nu vor să facă, altele nu știu să facă proiecte pentru a accesa fonduri și noi cerem ca în parteneriatele care se vor încheia individual cu fiecare UAT să le acordăm consulatanță privind achiziția publică, acordurile de mediu, etc. Este o șansă pe care nu putem să o ratăm. Este un val de bani care ar putea veni în Caraș-Severin și este păcat să ratăm acest lucru”, a afirmat Cojocariu.

Proiectul a fost votat în unanimitate, deși au existat și voci care au susținut că acesta este inutil, având în vedere că termenul limită pentru depunerea proiectelor pe SUERD se apropie cu repeziciune.

„Noi toți vrem să urgentăm și să absorbim cât mai mulți bani europeni. Doar că sunt câteva lucruri pe care mă simt obligat să le scot în evidență. Sesiunea asta de proiecte este deschisă din 19 ianuarie și până la depunere mai sunt 50 de zile. Nu cred că este capabilă vreo primărie, chiar cu ajutorul nostru să facă studiul de fezabilitate, să vină cu el la noi, noi să facem o ședință, ei să facă o ședință, să facem proiectul, să îl depunem și să fim eligibile. O să muncim și o să vedem că de fapt lucrul nu e realizabil”, a afirmat social-democratul Ioan Crina.

Punctul de vedere exprimat de Crina a fost împărtășit și de vicepreședintele Ionuț Popovici, care a atras atenția că SUERD-ul este un program competitiv, care funcționează pe principiul primul venit, primul servit.

Să nu credeți că până acum alte primării nu și-au depus proiecte și banii nu sunt atât de mulți să ajungă la toată lumea. Acest proiect era binevenit acum 3 luni de zile sau poate mai devreme”, a adăgat Popovici.

Tot Cojocariu a fost cel care a încercat să îi liniștească, declarând că din datele pe care le deține el, la nivel național nu fost depuse prea multe proiecte pe SUERD.

 

Citește și Liberalii susțin parteneriatul dintre Consiliul Județean și UAT-urile din Caraș-Severin în proiectele SUERD!

 

Karina TINCUL

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Andrei

    “altele nu știu să facă proiecte pentru a accesa fonduri”

    Si cand te gandesti ca angajatii din primariile respective sunt platiti cu salarii de mii de lei, iar in realitate ei nu sunt in stare sa faca o documentatie pentru atragere de fonduri …

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei