Promisiuni respectate! Mihaela Drăgilă, tânăra care luptă să facă din nou Lăpușnicu Mare!

modelmic

La 3 ani de la propunerea Mihaelei Drăgilă de a face Lăpușnicul Mare din nou, ajunge să intri pe raza comunei din orice unghi, ca să poți constata că, într-adevăr, Lăpușnicul a progresat. Proiectul considerat determinant pentru dezvoltarea comunei a fost reabilitarea drumului comunal 44, care leagă Lăpușnicul de Bozovici și Dalboseț, trecând prin Moceris. Investiția cu o valoare totala de 7,6 mil lei, a fost implementată cu o contribuție de 350 000 lei din partea primăriei, la fel cum s-a asigurat cofinanțarea la proiectul de înființare a sistemului de canalizare pentru satul Lăpușnicu Mare, proiect de 4,5 milioane lei, cu o cofinanțare de 300 000 lei. Atât canalizarea, cât și DC 44 au obținut finanțare prin PNDL. Satul Moceriș va beneficia de canalizare prin fonduri europene, accesate de comuna care a aderat deja la proiectul operatorului regional de apă canal Aquacaraș, urmând ca Studiul de Fezabilitate să fie depus până cel târziu în data de 30.04.2021, chestiune demarată deja de primăria Lăpușnicu Mare.

Un alt proiect semnificativ pentru dezvoltarea comunei este și construirea terenului de sport cu loc de joacă pentru copii, practic o baza sportivă în toată regula, prevăzută cu gazon sintetic, împrejmuire, nocturna, vestiare și parcări. Investiția are o valoare totala de €130 000 și are ca sursa principala de finanțare fonduri europene obținute prin AFIR. Tot din fonduri europene s-a demarat construirea sistemului de preluare a apelor pluviale din locul numit Pră Față, pentru a rezolva problema inundării gospodăriilor dintr-o anumită zona a satului, puternic afectată în fiecare toamnă și primăvara de calamități. Sursa de finanțare pentru aceasta investiție o reprezintă proiectul accesat de către actualul primar prin programul de Silvomediu, care a băgat 20% din suprafața fondului forestier al comunei in program de regenerare naturală pe 10 ani, obținându-se practic peste 250.000€ numai din acest proiect. 80% din aceste fonduri vor fi utilizate la inițiativa primarului pentru construirea unei hale multifuncționale la intrarea in comună, pe amplasamentul vechilor grajduri ale CAP-ului și pentru demararea PUG-ului, necesar unei dezvoltări coerente a comunei. Proiectul de Silvomediu a fost posibil sa fie accesat datorită faptului ca prioritatea inițială a comunei a reprezentat-o realizarea amenajamentului silvic și, ulterior a celui pastoral, care a permis susținerea fermierilor din comuna prin închirierea de pășuni acestora.

Un alt aspect important al mandatului actualului primar l-a reprezentat sănătatea cetățenilor și, in acest sens, în satul Moceriș s-a realizat reabilitarea dispensarului din sat, care așteaptă avizele DSP spre a putea fi deschis ca punct de lucru pentru medicul de familie al comunei. S-au executat lucrări de punere in siguranța a casei de cultura Eftimie Gherman și intervenții la căminul din Moceriș, s-a construit un loc de joaca pentru copii la Lăpușnic și prin hotărârea de guvern 758 din data de 10.09.2020 s-a demarat proiectul de amenajare a văii satului Moceriș, in vederea valorificării potențialului turistic al Cascadei Moceris. În acest fel, primarul intenționează să stimuleze economia locală și să susțină micii producători cărora să le ofere o importantă piața de desfacere.

În momentul de față, în comuna primarul supraveghează lucrările de reabilitarea a emblematicelor fântâni din comuna și amenajare a piațetei din fata bisericii ortodoxe din Lăpușnic cu placi de granit. Totodată, se așteaptă definitivarea înscrierii morilor de apa ale comunei in cartea funciară, pentru demararea reabilitării lor in cel mai scurt timp, morile reprezentând de asemenea, un laitmotiv al culturii almăjene. Urmează o a doua intervenție considerabilă la rețeaua de drumuri agricole, care au beneficiat de importante alocări de la bugetul local, în vederea susținerii agricultorilor și activității lor. Toate aceste investiții se văd clar la lumina zilei, ca dovadă a seriozității primarului in asumarea angajamentului de a schimba înfățișarea comunei, dar și la lumina nopții, comuna având după mai puțin de 3 ani iluminat public modern, pe lămpi LED, investiție susținută de la bugetul local, acest lucru fiind posibil datorită faptului ca primarul a reușit reducerea costurilor pe iluminat cu de 6 ori mai puțin decât  la momentul preluării mandatului in 2017.

Ca o concluzie a celor prezentate mai sus, am putea spune, fără a greși că Mihaela Drăgilă, primar în funcție al comunei Lăpușnicu Mare și candidat pentru un nou mandat în fruntea obștii din partea PNL, este omul implicat total atunci când vine vorba de proiecte menită să aducă plus valoare în viața cetățenilor din localitățile pe care le administrează tânăra almăjană.

Practic, prima șansă ar trebui să fie cea a Mihaelei Drăgilă, în bătălia voturilor din 27 septembrie.

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Mircea Pavelescu

  Domnilor, voi ati avut vreodata curiozitatea sa cereti niste dovezi in sprijinul afirmatiilor primaritei de la Lapusnicu-Mare ?
  Voi stiti cum se cheltuie banii din bugetul comunei ?
  Oare pe situl primariei avem vreun document pentru o minima transparenta in legatura cu cheltuirea banului PUBLIC ?
  Ori sunteti complet neprofesionisti, ori nu va intereseaza decat sa aveti ce publica, ori va place minciuna. Sigur va incadrati undeva.

  Raspunde
  1. Moderator Reper24

   Domnule Mircea Pavelescu, va multumim pentru interesul acordat redactiei noastre dar in cazul in care nu mai corespundem nivelului dumneavoastra de apreciere, va rugam sa urmariti alta publicatie. Pentru a va informa dumneavoastra mai corect, va rugam sa solicitati personal aceste informatii de la primarie deoarece sunt publice si sunt obligati sa raspunda! Va multumim!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei