Protest spontan la Spitalul Județean din Reșița! „Am aplicat legea”, susține managerul Waldemar Murgu!

modelmic

O parte a angajaților Spitalului Județean de Urgență din Reșița au protestat în această dimineață în fața unității spitalicești, nemulțumiți de faptul că le-au fost reduse sporurile salariale. Managerul spitalului, Waldemar Murgu, spune însă că nu face altceva decât să respecte legea.

Angajații, cea mai mare parte de la Unitatea de Primiri Urgență, Medicină Legală și Anatomie Patologică, s-au adunat în fața spitalului în cadrul unui protest spontan, nemulțumiți de faptul că primesc mai puțini bani la salariu. Aceștia au acuzat conducerea spitalului de un prost management, afirmând că nu văd de ce li s-au redus sporurile înainte chiar ca unitatea să aibă un buget pe anul în curs.

Nu există un buget pe 2019, nu se știe dacă aceste sporuri trebuie tăiate sau nu. Acest lucru se face anticipat, măcar trebuiau să aștepte rezultatele acțiunilor sindicale”, susțin oamenii.

Pe de altă parte, managerul Waldemar Murgu afirmă că nu face altceva decât să respecte legea și că măsura este aplicată după ce a fost discutată în prealabil cu conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin.

Am aplicat 100% legea. Legea cere ca acest procent de 30% per unitate să nu fie depășit. Articolul 25 se referă la ordonatorii de credit în mod general, iar aliniatul 2 din aceeași lege, 153 spune foarte clar că spitalele se pot raporta și la procentul Consiliului Județean. Ceea ce noi am și făcut, pentru că procentul nostru depășește puțin acel procent de 30%, deci cu toate aceste reduceri. Nu sunt tăieri, sunt reduceri, în limitele legii. Adică au fost reduse doar acele sporuri care au fost variabile, cele de condiții de muncă, de la 55 la 85%, le-am redus evident la 55%, pentru a ne încadra. După ce am făcut o mulțime de simulări, de calcule împreună cu Consiliul Județean. De o lună ne chinuim să găsim o soluție. Din păcate a trebuit să luăm această măsură, evident nu este una plăcută pentru nimeni, doar că legea este foarte clară”, a explicat Murgu.

Managerul spitalului a adăugat că le-a explicat situația în nenumărate rânduri și angajaților, precum și celor de la Sindicat, cu cei din urmă căzând chiar de acord că este o problemă care nu se poate rezolva la nivel local. Acesta este și motivul pentru care Federația Sanitas pichetează astăzi Ministerul Sănătății. Proteste sunt anunțate la București și pentru săptămâna viitoare, iar dacă nu se va ajunge la un acord cu factorii decidenți, în aprilie va fi organizat un miting.

Puteți vedea aici toate nemulțumirile angajaților SJUR și răspunsul managerului Waldemar Murgu:

 

 Karina TINCUL

Stiri similare

12 Comentarii

  1. dan

   Adrian esti in afara de subiect.vorbesti ca sa nu taci.daca n-ar exista UPU unde te-ai mai duce tu de Paste,Cracin,An nou,sambata duminica ,zi si noapte 24din24ore? la medicul de familie? Capusa esti tu,ca cei ca tine duc de rapa sistemul sanitar. Nu stiu daca tu personal ai fost vreodata la urgenta,dar sigur cineva dintre ai tai a fost. De ce a venit? iti spun tot eu -ca nu sa dus la medicul de familie (acolo este cu programare) si aici nu plateste nici o investigatie.Pe intelesul tau totul este ,,Moca” Si atunci ma intreb cine capuseaza?

  2. LIBRIMIR COSMIN

   AM 48ani , si 42 de lucru , in alta ordine de idei 5+5 de rezidentiat, primariat in cazul in care 30% au picat, 5 de doctorat, 2 de atestate la MS, 2 de master la MS toate cu examene nationale , plus cei 6 de facultate !! Articole publicate international !!! Sunt cadru universitar, toate pe bune !!!! Si tu spui nemeritat ????? …………. Nu am cuvinte !!!

  3. LIBRIMIR COSMIN

   Am pus diagnosticul de TEP pe ȘOC SEPTIC în 30 de secunde, am avut confirmarea în 3 minute !!! Pacienta e b ine și e OK !! ÎȘI DORESC SĂ NU PICI PE MÂNA MEA !!!

 1. zero

  “30% … Nu sunt tăieri, sunt reduceri, în limitele legii.

  Cum tăiţelu’ a şi redus în Reşiţa salariile cu 10% (tipic la curbele liberale de sacrificiu din anii de criză ’29-’33) şi tot nu a protestat nimeni … de ce nu ar merge acum şi o reducere cu 30%…
  Şi nici când taxele au crescut cu 50% nu a protestat nimeni … că doar rămân platanii de 270 euro bucata … cu alte “proiecte şi investiţii”… de “dragul” cetăţenilor.

  Raspunde
 2. LIBRIMIR COSMIN

  DACA TOT APLICA LEGEA, SA LE APLICE PE TOATE !!! Este inadmisibil ca in UPU sa nu ai medicamentele necesare resuscitarii CRP , avem cantitati mici de Cordarone, Adrenalina , nu avem truse de pleurostomie, nu avem filtre pentru respiratia asistata !!! nu avem antibiotice decat cu restricție maxima doar la politrauma …………… nu avem gel petru echo, nu avem neoane, nu avem usa la intrare, apartinatorii stau pe hol ( cica e sala de asteptare !!) la temperatura de afara, nu avem paza ……….. in spital numai cine nu vrea intra …………. au fost gasiti civili in sala de oparatie ………… INADMISIBIL !!!!! Ne cumparam hartia de xerox, tonnere, tastaturi, mouse, switch ………..etc. UPU are condiții de Spital Comunal ……….. dar facem servicii de JUDETEAN !!!! ……….. imi este scarba sa vin la serviciu !!!!

  Raspunde
 3. LIBRIMIR COSMIN

  CINE FACE AFIRMMATIA ca medicamentul original e identic cu genericele e …………. Nu poti compara ……….. decat daca nu stii despre ce e vorba !!!! ORIGINALUL isi face treaba, iar GENERICUL incearca sa isi faca treaba !!! Sper ca managerul sa folosesca generice !!!

  Raspunde
 4. LIBRIMIR COSMIN

  AS FI VRUT SA PUN SI POZE !!! ESTE MANAGER INTERIMAR !!! in condițiile în care s-a scos postul la concurs !!! Nu are dreptul să se prezinte la concurs !!! AR TREBUI SĂ VĂ DE DE GĂNDIT !!!

  CE ÎNSEMNĂ INTERIMAR ??? Are dreturi de manager plin , FĂRĂ RĂSPUNDERE !!! RĂSPUNDE DOAR CEL CE L-A NUMIT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Raspunde
 5. LIBRIMIR COSMIN

  Din cauza taierii banilor pentru garzi , lucram in 2 medici in loc de 3-4 !!! A crescut timpul de asteptare in UPU cu 90-120minute !!!! Cine sufera ??? NOI sau pacienții ???? GARDA de radiologie e platita doar de la ora 22 !! Avem un singur radiolog de garda, care asigura UPU, spital !!! PLUS CT !!! Cum imparți un om la 3 !!! Avem doar un ATI-st de garda !!! Cum se descurca cand opereaza chirurgia cu ginecologie deoadata si are internare pe ATI ??? …………..

  Raspunde
 6. LIBRIMIR COSMIN

  cum credeți ca ne descurcam, fara CT cu SDC ( substanță de contrast ) care momentan lipseste din spital, dar e srtict necesara la confirmarea diagnosticului de TROMBOEMBOLISM PULMONAR , afecțiune la care mortalitatea este de 80% ?????? ……………………. ce ar fi sa raspund sec la membrii familiei ……..ASTA E , NU AVEM SDC, NU AVEM PERSONAL CARE EFECTUEAZA CT cu SDC!!!! VĂ ROG SĂ MERGETI LA MANAFGERUL CARE NE STRIGĂ CĂ STRICĂM PREA MULTE MEDICAMENTE !!!!!!!!! NOI NU STRICĂM, REPARĂM !!! MEDICINA A FOST SCUMPĂ, ȘI VA RĂMÂNE SCUMPĂ !!! Pentru că însăși VIAȚA nu are PREȚ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Raspunde
 7. LIBRIMIR COSMIN

  Domnule asa zis director, departe de a fi manager, terminați cu minciunile .A-ți dat dumneavoastră vreun leu pentru mâzgăleala de pe pereți ?A-ți dat vreun leu din portofelul dumneavoastră pentru medicamente ?De când conduceți spitalul spre închidere a-ți fost vreodată la minister sa bateți pe la uși pentru spital ?Va tot lăudați ca aveți prieteni pe la consiliul județean care va ajuta ,vax .nimic .În afara de a tăia salarii ,sporuri,reducere de personal,tăiați ,tăiați ,până când acest spital ,frumos și cu mare încredere din partea pacienților nu va mai putea face nimic decât sa-și închidă porțile și dumneavoastră domnule asa zis director,sa stingeți lumina .Când veți da examenul pe post ?Sau nu va mai pun prietenii de la consiliu ?Veți rămâne interimar până la …..E legal ?Și ar mai fi multe dar ….

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei