Provocare de 3.000 de metri pe Lacul Surduc! Zeci de înotători, pregătiți pentru o competiție inedită

modelmic+editorial-Recovered

Lacul Surduc găzduiește astăzi cea de-a cincea ediție a competiției anuale de înot liber, organizată an de an pentru promovarea și creșterea numărului celor care practică înotul în ape deschise.

Evenimentul este dedicat amatorilor, indiferent dacă aceștia sunt afiliaţi la vreun club sportiv sau nu,  tot ceea ce trebuie este o condiție fizică corespunzătoare. Sunt așteptate la start persoane cu vârsta de la 18 ani în sus. Cei care au cel puțin 16 ani pot participa, dar numai însoțiți de către un adult care îşi asumă responsabilitatea pentru ei, informează organizatorii evenimentului.

Competiția va avea două probe, una scurtă de 500 de metri, și una mai lungă, de rezistență, de aproximativ 3.000 de metri. Concurenții vor porni din dreptul cabanei de pe plajă în jurul orei 10:30 pentru proba scurtă și ora 11:00 pentru proba lungă.

Organizatorii informează și că fiecare va înota în stilul pe care îl preferă, existând și varianta folosirii unor materiale ajutătoare precum labele sau saltelele, dar în acest caz concurenții nu vor fi luați în calcul în momentul clasamentului final.

Întreaga competiția va fi supravegheată de către voluntari în caiace și bărci.

Alexandra JURCA

Foto: insport.ro

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei